18 orvos és mentőtiszt mondott fel az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztályán, amiatt nem tudott újraindulni az ellátás augusztus 4-én. Az osztály egyébként már július 6 óta nem fogad betegeket, akkor tisztasági festésre és takarításra hivatkozva kérték a betegellátás felfüggesztését.

Leállt a sürgősségi osztály

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, augusztus 4-én leállt az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztálya. Most azonban kiderült, hogy már egy hete nem fogad betegeket a kórház.

Jelezték a problémát

A jogszabályok szerint a  kórházaknak jelezniük kell az ellátási problémáikat az NNK felé, ahogy azt először július 6-án meg is tette Dr. Tóth Ferenc, az Uzsoki Utcai Kórház orvosigazgatója.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Takarításra és festésre hivatkoztak

„A Covid-járvány lecsengése kapcsán indokolttá válik a jelentős terheléssel működött Sürgősségi Betegellátó osztályunk fertőtlenítő festése és takarítása, amelyet – a többi intézményhez igazodva – 2021. 07. 25-én 18 órától előreláthatólag 08. 04. 18 óráig fogunk lebonyolítani. Kérem, erre az időszakra helyettes szolgáltató szíves kijelölését” – írta a kórház orvosigazgatója.

Másik kórházakat jelöltek ki

Az NNK az orvosigazgató kérésére erre az időszakra kijelölte azokat az intézményeket, ahol az Uzsoki kórház helyett ellátják a sürgősségi ellátásra szoruló betegeket: a budapesti Honvéd- és Bajcsy-Zsilinszky Kórházat, valamit a kistarcsai Flór Ferenc Kórházat – írja a 24.hu.

Orvoshiányra hivatkozott az igazgató

Augusztus 4-én, amikor újra megindulhatott volna a betegellátás, az orvosigazgató ismét jelezte az NNK-nak, hogy kórháza SBO-ja a kialakult humánerőforrás-krízis miatt nem tudja ellátni a sürgősségi ügyeletet, előreláthatólag augusztus 30-ig. Az NNK a júliusban már megadott három kórházat jelölte meg ismételten az ellátás helyszínéül.

Bérvita áll a háttérben

Népszava információi szerint a leállás hátterében, a zalaegerszegi kórház távozó traumatológusaihoz hasonlóan,  bérvita áll. Az Uzsoki Utcai Kórházban a sürgősségi osztályt egy közvetítő cégen keresztül 18 vállalkozó orvos, illetve mentőtiszt biztosította.

Kétszer annyiért toboroztak embereket

Néhány hete kiderült számukra, hogy közéjük, hasonló munkára közel kétszer annyiért toboroznak embereket. Ám amikor ezt az összeget maguknak is kérték, a kórház menedzsmentje ettől elzárkózott.

18-an mondtak fel

Erre az érintett 18 szakember, akik egyébként másodállásban látták el ezt a munkát, fölmondott és távozott. A lap úgy tudja, közülük végül 3–4-en visszaléptek, ám ők sincsenek elegen ahhoz, hogy az osztály zavartalanul fogadhasson betegeket.

Két orvosi állást hirdettek meg

Az Uzsoki Utcai Kórház hivatalos oldalán jelenleg két sürgősségi szakorvosi állást hirdetnek. A jelentkezési határidő 2021. október 31.

Kiemelt kép: Uzsoki Utcai Kórház – Forrás: uzsoki.hu