A Veresegyházi Medveotthon dolgozója először azt hazudta, hogy párja felakasztotta magát, majd mégis beismerte, hogy ő ölte meg, majd egy dögkútba rejtette. Szvetlána családja 3 hónapig kereste a nőt, míg a rendőrök rájöttek, hogy valójában gyilkosság áldozata lett.

Pénteken találták meg a holttestet

Napra pontosan három hónappal a gyilkosság után, pénteken ásták ki a rendőrök annak a nőnek a holttestét akinek párja oltotta ki az életét Veresegyházon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Pokrócba csavarta a holttestet

A Károly vallomása szerint a nő „ki volt kattanva”, amikor lefejelte, majd bakanccsal még meg is rugdosta áldozatát. A holttestet pokrócba csavarta, és begurította egy gödörbe, amit hulladékkal letakart, majd egy lótetemet helyezett rá és behantolta.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Eltörte a kezét és a lábát is

K. Szvetlána Kárpátalján született, de már hosszú ideje Magyarországon, három éve pedig Veresegyházon élt. Az elmúlt időben házakhoz járt takarítani, a férfi pedig a helyi önkormányzat alkalmazottja volt, több mint húsz éve dolgozott a településen.

A medveotthonban dolgozott a férfi

A medveotthon melletti területen kellett ellátnia a marhákat és a lovakat. Egy szolgálati lakásban élt a területen, ahol gondnoki feladatokat is ellátott. A nő odaköltözött hozzá, de a kapcsolatuk megromlott.

Szülei és testvére is kereste a nőt

„Édesanyámék szóltak decemberben, hogy nem jelentkezik a testvérem senkinek, járjak utána, hogy mi történhetett vele. Karácsony előtt két nappal beszéltem Károllyal és két másik munkással, de azt állították, hogy a főnökség elzavarta Szvetlánát, és azóta nem tudnak róla semmit. A férfi jó párszor elverte a testvéremet, előfordult, hogy a kezét és a lábát is eltörte, de testvérem nem tett feljelentést – mondta a Borsnak Gyula, az áldozat féltestvére, aki január 11-én jelentette be Szvetlána eltűnését a rendőrségen.

Nyomozni kezdett a rendőrség

A rendőrök felkutatták a nő ismerőseit, feltérképezték lakókörnyezetét, kikérdezték korábbi élettársát, aki elmondta, 2020 nyarán elváltak útjaik, a nő elhagyta. A rokonok szerint tavaly novemberben beszéltek vele, akkor még együtt élt párjával, holmijai pedig a mai napig élettársánál voltak.

Azt hazudta, felakasztotta magát a nő

Újabb kihallgatás következett, amelyen a férfi már azt mondta, hogy tavaly, egy késő őszi estén aludni tértek, majd hajnalban ébredve a nőt felakasztva találta a lakásukban. Még az újraélesztésére is kísérletet tett, ám amikor látta, hogy küzdelme hasztalan, megijedt, és a holttestet egy közeli gödörbe dobta.

Állati tetemek alatt találtak rá

A 49 éves férfi megmutatta az állati tetemek sírhelyeként is funkcionáló gödröt a zsaruknak, a nő holttestét egy ló maradványai alól sikerült kiásni.

Szinte minden csontja eltört

Szvetlána testén sorozatos bordatöréseket, szilánkos lapockatörést, és törött fogakat találtak. A bántalmazás annyira brutális volt, hogy az áldozatnak szinte minden csontja eltört. Önakasztasrá pedig semmi sem utal. 

Letartóztatták a férfit

Károly végül megtört, és mindent beismert, a letartóztatását pedig már el is rendelték. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján meghallgatta a gyilkost, majd az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság határozatáig, de legfeljebb 2021. március 7-ig.

Rendesen ellátta a munkáját

A határ menti településen, Tiszaújlakon született nőnek csak a féltestvére, Gyula lakik Magyarországon. Nagy József Attila, a Veresegyház Város Önkormányzat Gazdasági és Műszaki Ellátó Szervezetének igazgatója, egyben az elkövető munkáltatója a hatósági vizsgálat lezárultáig nem kívánt nyilatkozni. Veresegyház polgármestere vasárnap az RTL Híradónak azt mondta, a férfi rendesen látta el munkáját a Medveotthonban, ahol szarvasmarhákat gondozott.

Flúgosnak ismerték

A férfi egyik kollégája azt mondta a Borsnak: Károly imádta az állatokat, soha nem panaszkodott rá senki. A közvetlen kollégái is döbbenten állnak a történtek előtt. Úgy tudjuk, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi erdélyi származású, a családja is a határon túl él. „Flúgos volt, nem igazán volt beszámítható, sokat beszélt és hadart. Mindenki érezte rajta, hogy valami nincsen rendben nála” – tette hozzá egy másik ismerőse.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a holttest felkutatásáról – Forrás: police.hu