A térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Rétvári Bence két órát ücsörgött a váci ellenzéki polgármesternél Matkovich Ilonánál, de nem szólt neki, hogy feljelenti az önkormányzatot. Az országgyűlési képviselő posztolt egy videót, amelyben azt állítja, hogy a választókerületében senki sincs egyedül és a jobboldal visszaszerzi azt az embereknek, amit a baloldal elvesz. A váci polgármester ezen teljesen kiakadt.

Az országgyűlési képviselő egy videóban arról beszél, hogy a koronavírus-járványra való hivatkozással a váci önkormányzat több alkalmazottjuk fizetését is 100%-al, nulla forintra csökkentette. A képviselő elmondása szerint a kisemberek védelme érdekében fordult a munkaügyi hatósághoz.

Ennek a minap zárult le az eredménye. Megállapították, hogy jogsértő módon vették el ezeknek az embereknek a fizetését, ezért visszamenőleg azt ki kell nekik fizetni.

Rétvári Bence azt is mondja a videóban, hogy amit a baloldal elvett, azt a jobboldal most visszaszerezte az embereknek – mondta a képviselő a videóban.

Vác polgármestere amikor meglátta ezt a felvételt posztot írt: „Nem oldalakban, városban gondolkodom. Az országgyűlési képviselő az elmúlt héten, csütörtökön járt nálam. Akkor, a kétórás beszélgetés alatt elfelejtett szólni, hogy feljelenti a váci önkormányzatot – írja a polgármester, majd így folytatja:

„De mielőtt feljelentett bennünket, legalább tájékozódott volna. Mert akkor megtudhatta volna, hogy Vácon nem volt egyetlen, állásidőn lévő önkormányzati dolgozó sem, aki nulla forint fizetést kapott volna ezekben a hónapokban. Sikerült elkerülnünk a lenullázásukat: önerőből, kigazdálkodva a szükséges összegeket.

Az nem megy, hogy először elveszem az önkormányzat pénzét, utána pedig nagylelkűen visszaosztom úgy, mintha a sajátomból adnék. Nem. Ez a pénz az önkormányzatok pénze volt, amelyet a kormány egyik pillanatról a másikra elvett.

A gépjárműadó, az idegenforgalmi adó, a parkolási díj, a védekezésre elköltött összegek, amelyek az állam helyett elvégzett feladatok miatt estek ki a város kasszájából, ezeket mind befizettük a Gazdaságvédelmi Alapba, amiből jutott például 82 milliárd a Belgrád-Budapest vasútra, de nem jutott egy fillér sem a váci konyhás munkatársak és kulturális dolgozók bérkiegészítésére.” – írta Matkovich Ilona, Vác ellenzéki polgármestere.

Kiemelt kép: Matkovich Ilona, Vác polgármestere és Rétvári Bence a térség kormánypárti országgyűlési képviselője – BPK-montázs