Demszky Gábor, a volt főpolgármester a közösségi oldalán tett közzé egy fotót, a posztban pedig arról írt, hogy egy kis isztriai községben Mošćenička Dragán időzve gyógyul, ahol a családtagjain kívül a barátok is meglátogatták.

Hemoglobin hiány

A kommentszekcióban sokakat meglepett, hogy Demszky Gábor gyengélkedik, sorra érkeztek az értetlenkedő hozzászólások, többen kérdezték, mi történt. Így később az egykori SZDSZ-s politikus tiszta vizet öntött a pohárba, s megírta, hogy hemoglobin hiányban szenved, így havonta kap B12 injekciót és a megfelelő étkezésre is oda kell figyelnie. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jobban van

A volt főpolgámester ezen túlmenően azt is írta: “Minden áldott nap jobban vagyok”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tünetek

A hemoglobin a vér oxigénszállító molekulája. Mennyiségének csökkenése a vérszegénység, ami egyebek mellett szédülést, fülzúgást, fáradékonyságot és látászavarokat okozhat.

Az isztriai ingatlan

Demszky a horvátországi kis faluban már korábban megvásárolta az ingatlant, ahol most lábadozik. Még 2000-ben vett ott telket, romos építményekkel, ahol aztán később egy imponzáns villát húzott fel. Néhány éve viszont arról szóltak a hírek, hogy Demszyék túladnának a nyaralón, akkor 100 millió forintot kértek érte, ám úgy tűnik az eladás végül nem történt meg.

Munkássága

Demszky Gábor egyébként magyar jogász, szociológus, politikus, a demokratikus ellenzék, majd a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) volt tagja, 1990–2010 között – öt hivatali cikluson át – Budapest főpolgármestere volt.

Nyugdíj

2010 nyarán az SZDSZ tagrevíziót tartott, párttagságát nem újította meg. 2011 márciusában, 58 évesen korkedvezménnyel nyugdíjba vonult. 2011 októberében Berlinbe költözött, ahol másfél évet töltött, majd Washingtonban lakott egy évig. 2014-ben hazaköltözött Budapestre.

Kritikák

Kritikusai leggyakrabban a be nem tartott ígéreteit kérik számon. Szemére vetik, hogy 1994 óta a később, főpolgármestersége után, 2014-ben átadott M4-es metróvonallal kampányolva nyerte meg mindegyik választást, mások meg pont a 4-es metró iránti fanatikus ragaszkodását bírálják, amelynek árából hasznosabb beruházásokat vélnek megvalósíthatónak – a beruházásnak 2003-ban kellett volna elkészülnie, de az Orbán-kormány 1998-ban – a Fővárossal fennálló szerződést megsértve – megvonta az állami támogatást a beruházástól, amikor pedig a Főváros egyedül is bele akart vágni, az állami hatóságok indokolatlanul lassan adták ki az engedélyeket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Demszky Gábor és Tarlós István Budapest díszpolgára lett, Karácsony Gergely nagyon örül

Kiemelt kép: Demszky Gábor – Forrás: YouTube