Huszonheten tettek panaszt és többször is rendőrt hívtak már Lajsz Andrásra Érden. A lakosság nem viselte jól, hogy túl hangosan szólt a zene az Ücsörgőben, az érdi önkormányzat pedig kiemelten fontosnak tartja a helyi lakosok nyugodt pihenését.

Nagyon elkeseredett

„Nagyon el vagyok keseredve, ez a balhé a lakókkal teljesen hazavágott, megint be kellett zárnom az Ücsörgőt” – mesélte Lajsz a Blikknek. Hiába élte túl a koronavírust az Ücsörgő, ezúttal a kiszűrődő zene miatt a szomszédokkel gyűlt meg a baja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször rendőrt is hívtak

„Nyáron nyitva volt az ablak…A rendőrök többször jártak kint csendháborítás ­miatt. Én csak azt bánom, hogy akit zavart a hangos zene, az nem kopogott be és kért meg, hogy tekerjem lejjebb a hangerőt. Nem akarok veszekedni senkivel, mindenki volt már buliban, jobb lett volna, ha feljelentés helyett inkább bejönnek hozzám egy koktélra” – mondta a koktélkirály.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az önkormányzathoz fordult segítségért

A mixer ezután az önkormányzathoz fordult segítségért, ahol kiderült, hogy összesen huszonheten tettek panaszt ellene, pedig ő csak egy szomszédról tudott. Lajsz szívesen megkérdezné a panaszt tevőktől, hogy hogy éreznék magukat, ha másfél év munkanélküliség után egy hét múlva elküldenék őket a munkahelyükről?

Fontos az érdiek nyugalma

„Önkormányzatunk kiemelten fontosnak tartja az ér­diek nyugodt pihenéshez fűződő jogának érvényesítését.Érd város polgárai és a városvezetés közös érdeke, hogy ez az év minden napján biztosítva legyen. Sajnálatos módon a nyári időszakban fokozott problémát jelentenek a különböző zajjal járó tevékenységek – olvasható a helyi rendeletben.

Hétfőn újra nyit

Végül maga Lajsz döntött úgy, hogy bezárja a sörözőt, mert nem akarta, hogy még jobban elmérgesedjen a konfliktus. Azonban nem fogja feladni és küzdeni fog az Ücsörgőért, a héten egyeztet egy zajszakértővel, hétfőn pedig újra kinyitja a helyet a tervei szerint.

Giannira is rendőrt hívtak

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu beszámolt Gianni belvárosi étterme is zavarta a szomszédokat, ezért többször fel is jelentették, de volt olyan eset, hogy rendőrt is hívtak.

Két hónap alatt 4-szer jelentették fel

„A legutóbbi két hónapban négyszer jelentettek fel. A rendőrség jött ki. Azt mondták, nem tudjuk, miért hívnak ki, de lehet, hogy nem tetszik nekik, hogy nálatok vannak” – mondta akkor Gianni a Blikknek.

Gianni szerint rosszindulat állhatott a háttérben

„Ez egy borzasztó érzés, ez bármi másnál jobban fáj. Velünk foglalkozik, ahelyett, hogy foglalkozna magával és boldog lenne. Az ő boldogsága azon alapszik, hogy nekünk legyen rossz, ez elképzelhetetlen, nem is gondolnád, hogy van ilyen “– fogalmazott az olasz étteremtulajdonos

Az ünneplők néha hangoskodnak

“Egy étteremnek mindig van alapzaja, ha az emberek boldogok vagy ünnepelnek valamit, az néha nagyobb hanggal jár. Természetesen minden szabályt betartva működik az étterem, nincs szó tivornyázásról, este tízkor mi is letekerjük a hangerőt, éjfélkor pedig bezárunk. Ám az emberi rosszindulat, hogy már kilenc órakor rendőrt hívnak ránk. Őszintén szólva nagyon fáj és rosszulesik” – zárta mondandóját Gianni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lajsz András – Forrás: TV2