Rendkívüli szünetet rendelt el hétfőre a budaörsi az 1. Számú Általános Iskolában az igazgató. Keddtől pedig áttérnek a digitális oktatásra. A budaörsi színházban 9 fertőzöttet találtak.

Simsik Zsuzsanna, a budaörsi 1. Számú Általános Iskola igazgatója a következő tájékoztatást küldte a szülőknek: 

“Az Oktatási Hivatal 2020. szeptember 7-re rendkívüli szünetet, az Operatív Törzs 2020. szeptember 8-tól digitális oktatást rendel el, Hajnal Gabriella a Klebersberg Központ elnökének közvetítésével.

FRISS! Kamionnal ütközött a 4-6-os villamos

A tanulók felügyeletét szükség esetén az iskola biztosítja. A budaorsiinfo.hu úgy tudja, hogy az egyik tanár pozitív koronavírus tesztje miatt volt szükség az azonnali intézkedésre.

Már 11 iskola zárt be koronavírus miatt

A korábbi négy óvoda és hat iskola mellett további öt oktatási intézményben rendeltek el rendkívüli szünetet koronavírus-megbetegedés miatt – közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára hétfő reggel a Kossuth rádióban.

Az államtitkár elmondta, az operatív törzs még nyolc helyszínen rendelt el digitális oktatást, ami öt esetben csak egy-egy osztályt érint, háromban pedig a teljes intézményt.

A budaörsi színházban 9 fertőzöttet találtak

A múlt héten a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy lezárták a Budaörsi Latinovits Színházat, mert két munkatársuk karanténba került.

“A korábbi két színész pozitív tesztje után újabb 3 színészünk, 3 vendégművészünk, és 1 művészeti munkatársunk lett pozitív. Ők mindannyian otthon várják a teendőket, jól vannak, tünetmentesek, illetve megfázásos tüneteket mutatnak. Az épületet a hét végén teljeskörűen és a járványügyi rendelkezéseknek megfelelően fertőtlenítettük, de a következő hétre nem tervezünk programokat – mondta a budaorsiinfo.hu-nak az intézmény sajtóreferense.

Kiemelt kép: Évnyitó a lezárt iskolában – Forrás: elsoiskola.hu