A független országgyűlési képviselőt azért idézték be a bíróságra, mert 2020 áprilisában dudálós tüntetést szervezett Hadházy Ákossal és a Momentummal. Szél Bernadett a Facebook-oldalán azt írta, nem fél, mert hisz benne, hogy jogtalanul hurcolták meg.

Beidézték Szél Bernadettet

A hatóság gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés miatt idézte be Szél Bernadettet a bíróságra. A tárgyalás napját 2021. február 24-re tűzték ki 8 óra 30 perckor – írja az ATV. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Ezért kell bíróság elé állnia

A politikusnak azért kell most megjelennie a bíróságon, mert 2020 áprilisában dudálós demonstrációkat szerveztek Hadházy Ákossal és a Momentummal. A tüntetéssel a részvevők a kormány válságkezelése, a felhatalmazási törvény, valamint a kórházi ágykiürítések ellen szólaltak fel.

Bírságot szabtak ki

A dudálós tüntetést követően Szél Bernadettet különböző szabálysértési eljárásokra hivatkozva 250 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezték, azonban ezt a független képviselő nem fizette be.

Hisz az igazában

Szél Bernadett a Facebook-oldalán számolt be a bírósági idézésről. „Nincs mitől félnünk: helyesen cselekedtünk, amikor a jogfosztottak mellett kiálltunk, mint ahogy mindig helyesen cselekszünk, amikor a kisemmizettek, az igaztalanul meghurcoltak mellett kiállunk. Én bízom Jusztíciában!” – írja bejegyzésében Szél Bernadett.

A kormány ellen tüntetett

Április végén dudálós demonstrációt szervezett Szél Bernadett Hadházy Ákossal és a Momentummal. A tüntetést megelőzően a két független országgyűlési képviselő és Cseh Katalin momentumos EP-képviselő a Clark Ádám téren sajtótájékoztatót is tartott, ami Szél a Facebook-oldalán meg is osztott – írja a 24.hu.

Megkezdődött a dudálás

A politikusi beszédeket követően a résztvevők autókba ültek és megkezdték a dudálós tüntetést. Ugyanakkor a tüntetésnek hamar vége lett, mivel a rendőrség indokolatlan hangjelzés használatára hivatkozva megállította a tüntetőket és szabálysértési eljárást kezdeményeztek a résztvevők ellen.

Ez is érdekelhet

Ezt gondolta a meghurcolásról Szél

„Ez egyértelműen megfélemlítés, egyértelmű, hogy mire megy ki a játék. Így veri szét a hatalom a véleménynyilvánításunkat. Ez kordukmentum, még ennyit sem bír a hatalom elviselni. Ilyen pitiáner húzásra nem számítottam. A fenét nincsen diktatúra. Visszatért a rendőrállam” – mondta akkor az események kapcsán Szél, akinek most nem a rendőrökkel, hanem a bírósággal gyűlt meg a baja.

Mutatjuk Szél Bernadett teljes bejegyzését az idézésről

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Szél Bernadett a tüntetésen – Forrás: Facebook/Szél Bernadett