A Budai várban a Főőrség Étteremben Gábor Áron idejéből honvéd kiállítás várja a történelem iránt érdeklődőket. A japán cseresznye virágzásában gyönyörködhetünk a Tóth Árpád sétányon és a Füvészkertben, kisállatokkal barátkozhatunk a pusztazámori Noel tanyán. A Ram Colosseumban A zenegyűlölő, Janklovics Péter lép fel a Danubia Zenekarral. A Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban egész napra kínál családi programokat.

Lészen ágyú – KIÁLLÍTÁS a Főőrség Étterem és Kávéházban

Az egyetlen megmaradt Gábor Áron-féle ágyú mellett honvéd katonatisztek fegyverei és egyenruháinak részletei, zászlók és olyan használati tárgyak láthatók, amelyek közelebb hozzák a szabad­ságharc és az azt követő megtorlás idő­szakát, a nemzeti hősök börtönben töltött éveit.

Bitófa és sétabot

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gábor Áron és a székely hősiesség

Az ereklyék között az aradi vértanúk sírjáról származó szalag, Damjanich János bitófájának darabjából készült kereszt, Kiss Ernő altábornagy lovaglónyerge, Deák Ferenc pipagyűjteményének egy darabja, Gábor Áron saját készítésű asztala, Bem József tábornok sétabotja is megtekinthető a hadifogságban készült karperecekkel, kupák­kal és egyéb kézzel készített tárgyakkal együtt.

A Zenegyűlölő a RAM Colosseumban

A Danubia Zenekar és művészeti vezetőjük, Hámori Máté karmester szenvedélye, hogy új utakat építenek a zenéhez, és a rácsodálkozás élményét adják a közönségnek. Akit netán elriasztana a „komolyzene”, A zenegyűlölő 1.0 című előadáson Janklovics Péter humorista kalauzolásával, egy szimfonikus stand-up koncerten próbálhatják meg levetkőzni a műfaj iránti ellenszenvüket.

Janklovics Péter humoristával

Szezonnyitó a Noel tanyán Pusztazámoron

Április 2-án szombaton kinyitjuk végre kapuinkat látogatóink előtt, és mivel annyira vártuk ezt a hétvégét – annyira vártuk, hogy végre újra lássunk Titeket, úgy döntöttünk: ünnepeljünk – meglepetésekkel készülünk Nektek – adja hírül a pusztazámori Noel tanya.

Babanyuszik és új állatsimogató

Szombaton és vasárnap is bábszínházzal várják a látogatókat, Bölöni Réka bábművész látogat el, hogy elvarázsolja állatos bábműsorával a kicsiket és nagyokat egyaránt. Megnyitják az új simogató részlegeket is. Az állatainkat eddig is testközelből ismerhették meg a látogatók, most viszont már meg is lehet Őket közvetlen közelről simogatni, ölelgetni! Megismerhetjük baba nyuszikat, akik a hosszú tél alatt születtek nálunk!

Sakura ünnep a Füvészkertben

Amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Piknik a cseresznyefák alatt

A hétvégi programokon lesz többféle japán harcművészeti bemutató, japán tradicionális fegyverkiállítás, japán dob együttes bemutatója, irodalmi est, japán kokeshi baba workshop és kiállítás, Go oktatás, japán zene koncertek, manga bemutató és e szubkultúra találkozója.  A kertben elolvashatók a meghirdetett haiku-író pályázatra érkezett versek.

Japán életérzés

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében vár az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ nemzetihauszmannprogram/