Jövőre megújul a 15. kerületi Erdőkerülő utca és Zsókavár utca; ezzel egy időben korszerűsítik a Szentmihályi út egy részét is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Tavasszal kezdődhet a kivitelezés

Ha a közbeszerzési eljárás eredményesen zárul, illetve “a becsült költség alapján rendelkezésre álló forrásnak megfelelő nyertes árajánlat esetén” jövő év elején írhatják alá a vállalkozói szerződést, a kivitelezés pedig tavasszal kezdődhet – tették hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megújul

A BKK közleménye szerint a munkák során többek között megújul az útpályaszerkezet az Erdőkerülő utcában.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

FRISS!

Megújul a burkolat is

A Zsókavár utcában is felújítják a burkolatot, a Szentmihályi út csaknem 200 méteres szakaszán pedig kicserélik a kopóréteget.

Akadálymentesítés

A 69-es villamos Fő téri megállóhelyét akadálymentesítik, ennek köszönhetően a járat utasai könnyebben le tudnak szállni a járművekről, a hétvégente közlekedő alacsonypadlós villamosokról pedig a kerekesszékkel és babakocsival közlekedők akadálymentesen fel- és leszállhatnak a peronoknál – írták.

Ez is érdekelheti:

Új gyalogátkelők

Három új gyalogátkelőhelyet is kialakítanak, korszerűsítik a közvilágítást, több helyen felújítják a járdákat, illetve figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják az akadálymentes és biztonságos közlekedést.

Zöldebb környezet

Zöldebb is lesz a környezet, mivel fákat, valamint csaknem 6500 cserjét is ültetnek – olvasható a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Újpalota – Forrás: Google Maps