Több helyszínről gázpalackokat távolítottak el, így azok nem robbantak be. A hatóságok mindenkinek azt tanácsolják, szerezzen be füstérzékelő, amellyel ugyanis megelőzhetőek a hasonló tragédiák.

Itt történt az első tűzeset

Szombat este érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy száztíz négyzetméteres családi ház egyik tizenhat négyzetméteres szobája a Zala vármegyei Szentgyörgyváron, a Petőfi Sándor utcában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

A födémet nyaldosták a lángok

Mint a katasztrófavédelem hivatalos tájékoztatásából kiderül, a tűzzel érintett helyiségben az ágy és a mellette lévő szekrény égett, a lángok pedig egy négyzetméteren a födémet is elérték. A helyszínre Keszthelyről három tűzoltóautóval tizenegy hivatásos tűzoltó érkezett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem tudtak rajta segíteni

Emellett az alsópáhoki önkéntes tűzoltók négy fővel vonultak ki. Együttes erővel sikerült megfékezni a lángokat. A tűzoltók az épületből egy gázpalackot is kihoztak, amit visszahűtöttek, megelőzve ezzel egy robbanást. Oltás közben egy középkorú nő holttestét találták a házban.

Ismét gyilkolt az ágyban dohányzás?

Nem kizárt, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. Vasárnap reggel a főváros 13. kerületében is tragédia történt. Egy társasház első emeleti lakása égett a Hegedűs Gyula utcában.

Bútorok kaptak lángra

Az esethez három járművel tizenhárom tűzoltó vonult, akik behatoltak a száz négyzetméteres lakásba, amelyben egy fotel, egy szekrény és egy szék égett három négyzetméteren. A tűzoltók az ott lakó idős nőt kihozták az épületből.

Ezért kell a füstérzékelő

Azonban az életét már nem lehetett megmenteni A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni. A katasztrófavédelem azt tanácsolja, a hasonló tragédiák megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt szerelni az otthonunkban a konyha, a háló és a nappali plafonjára.

Az egész ház égett

Ugyancsak vasárnap kigyulladt egy bádogépítmény Dabason. A tűzoltók a helyszínen két holttestet találtak. A mintegy húsz négyzetméteres építmény teljes terjedelmében égett. A dabasi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Egyelőre nem tudják, kik veszítették életüket

Az építményből egy gázpalackot is kihoztak. Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy vasárnap 8 órakor érkezett a bejelentés a tűzről, a holttestek azonosítása folyamatban van.

Szemét gyulladt ki Baranyában

Szombat este pedig hulladék égett a Baranya vármegyei Kökény külterületén, Huszonöt-harminc négyzetméteren. Az elsőként kiérkezett kökényi önkéntes tűzoltókat követően a pécsi hivatásos egységek, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett.

Hamar eloltották

A tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták a tüzet, s nem sokkal később pedig már megfékezték a lángokat. Sérülésről nem érkezett jelentés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Freepik.)