A MÜPÁban kerül sor Bódy Magdi jubileumi koncertjére, neves meghívott vendégekkel. Bojár Iván András online előadásában  a zöld „balek” a 10 millió fa sztorit mutatja be. A klímatudatosság és a klímaválság kérdéseit a HuMUSz feszegeti érdekes online programjában. Az Európa Pont Svédországot és a Nobel-díjat mutatja be élőben és online. Törökbálinton már a karácsonyi étkeket idézi a Főzőklub.

Bódy Magdi 50 jubileumi koncert

Hosszú időn át viselhette Bódy Magdi az év énekesnője címet. Számos fesztivál díjazottja, három és fél oktávos hangterjedelme, előadásmódja, mozgáskultúrája egyedülálló. A mostani est az elmúlt ötven esztendő legemlékezetesebb dalait idézi – örökzöldeket és saját szerzeményeket egyaránt, neves, régi művészbarátok közreműködésével a MÜPÁban.

Bojár Iván András: A zöld “BALEK” – LIVE STREAMING

Akit – valamennyire is – érdekel a környezetvédelem, találkozott már Bojár Iván András nevével, a 10 millió fa alapítójával. Sokszor ha egy ismert, nagy szervezetet látunk, úgy gondoljuk el, hogy egy diadalmenet volt eddig minden lépésük. Mint már megtudhattuk előző előadásainkból, még a legnagyobbaknak – mint a Graphisoft és a Kürt Zrt. – is voltak nehézségei.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A 10 millió fa alapítója

Mi lehet a 10 millió fa sztorija?

Azt kértük Bojár Ivántól, hogy engedjen nekünk betekintést a 10 millió fa életébe, meséljen nekünk a nehézségekről, sikerekről.

Őszi zöld kalandok

Klímatudatosság a mindennapokban, a HuMuSz előadása

A klímaváltozás a XXI. század legnagyobb környezeti kihívása, számos más ökológiai, társadalmi, gazdasági problémával összefügg. Hatásainak enyhítése, a fenyegető összeomlás elkerülése gyors és hatékony akciókat kíván. A változás azonban nem csak felülről ösztönözhető, az egyéni, közösségi kezdeményezések, a tudatos fogyasztás, a szemléletformálás legalább ilyen fontos tényezők. Mit tehetünk saját életünkben a probléma kezelése, enyhítése érdekében? Hogyan lehetünk energia- és klímatudatosabbak? Mire fókuszáljunk? Min változtassunk? Ezekre a kérdésekre igyekszik válaszokat találni az előadás során a HuMuSz.

Az Európa pont díszvendég Svédország magyarországi nagykövete

Egy csésze Európa: Svédország / Nobel-díj – online és helyszíni rendezvény

120 éves idén a világ egyik legrangosabb tudományos elismerése, a Nobel-díj, ezért a novemberi menü: egy csésze Svédország. A december 10-i átadó ünnepséget megelőző beszélgetés keretében szó lesz a díj történetéről, az idei díjazottakról, és arról, hogy a koronavírus járvány számított-e valamit a díjazottak kiválasztásában. Az Európa Pont estjének díszvendége: Dag Hartelius – Svédország magyarországi nagykövete.

Karácsonyi Főzőklub Törökbálinton

Sok szeretettel várják a Thermomix és valamint a főzés szerelmeseit szerdán, 18:00 órakor Törökbálinton egy hangulatos karácsonyi Thermomix főzőklubra. Főszerepben a karácsonyi finomságok! Főételek, levesek, desszertek és italok, hogy még könnyebben menjen a karácsonyi előkészület! 

Ünnepre hangolva

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/bodymagdi.hu