A Müpában Bogányi Gergely zongoraestje várja a komolyzene rajongóit. A művészetek kedvelőinek vetíti az Art+Cinema A Gyönyörök kertjét, a Bem mozi A vörös lámpások című kínai filmet. A várkert Bazárban Nemes Nagy Ágnes életmű kiállítását tekinthetjük meg egy kellemes séta során, a Főfotó műtermében Soós Bertalan Autósok című streetfotó tárlata lesifotókkal mutatja be a ma emberét.

Bogányi Gergely zongoraestje a Müpában

Februári szólóestjén Bogányi Gergely Chopin híres h-moll szonátája mellett Scarlatti és Debussy műveit, valamint egy saját kompozíciót is műsorra tűz a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A műsoron egy saját kompozíció is

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A gyönyörök kertje az Art+Cinemában

A művészet templomai sorozatban Bosch: A gyönyörök kertje (El Bosco: El Jardín de los Sueños)
színes, spanyol ismeretterjesztő filmet láthatják a művészetkedvelők.

A művészet templomai sorozatban

A vörös lámpások a Bem Moziban

Apja halála és családja adóssága miatt a tizenkilenc éves Szung-lian „feleségül megy” a gazdag, ötvenéves Co-csienhez. Ő lesz a ház negyedik asszonya. A házban hamarosan barátságok és intrikák szövődnek a korábbi asszonyok és az új ágyas között. Csang Ji-mou filmjét a Bem mozi tűzi műsorra.

Csang Ji-mou filmje

Lélegzetnyi végtelen a Várkert Bazárban

Az idén száz éve született Nemes Nagy Ágnes életművét mutatja a Várkert Bazár új szabadtéri kiállítása. A Nemes Nagy Ágnes 100 – Lélegzetnyi végtelen című tárlatot a déli panoráma teraszon tekinthetjük meg egy kellemes séta keretében.

Nemes Nagy Ágnes életmű kiállítása

Autósok fotókiállítás a Baross utcában

“A streetfotó szürreális alműfaja ez, nem a szeme előtt összeálló sokszereplős jelenetek érdekelték, ellenkezőleg, a zárt terek intimitása és az, hogy mit művel benne az ember (általában) egyedül. Lesifotók ezek, persze, de nem öncélúan, gúnnyal, hanem szeretettel készültek, a kockázat pedig, hogy a szereplők nem találják éppen hízelgőnek, amit látnak, elválaszthatatlan a streetfotótól.
Ahogy az is – legalább is a jó streetfotótól –, hogy azzal, hogy megnézzük, tanulunk is valamit az emberekről, és talán egy kicsit magukról is. Az Autósok című sorozat után pedig biztosan okosabb leszel.” –hív Soós Bertalan kiállítására a Főfotó kiállítóterme. A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Baross utca 10-es szám alatt.

Soós Bertalan streetfotói

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/GergelyBoganyi