Pilisvörösváron Bogyó és Babóca bábkiállítás nyílik, az Eiffel Műhelyházban Operaovi várja a kicsiket. Az Erdőajándéka Erdei Iskola élménytúrát szervez Dobogókőre. Újévi gálaműsor lesz Érd-Simonpusztán, újévi koncert Törökbálinton, Fidelio az Eiffel csarnokban, Jambalaya a Muzikum Klubban. Vácott az Anyatigrisek, az Erzsébetligeti Színházban a Hotel Menthol kerül színpadra.

Bogyó és Babóca bábkiállítás Pilisvörösváron

Bogyó és Babóca BÁBkiállítás nyílik a Művészetek Házában Pilisvörösváron. Kiállítás megnyitója: 2022. január 8. 16 órakor, ahol találkozhatnak a Bogyó és Babóca könyvsorozat megálmodójával, Bartos Erikával.

Találkozhatunk Bartos Erikával

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

OperaOvi az Eiffel Műhelyházban

Zenei előkészítő az Opera Gyermekkarába. A Ringató korosztályából kicseperedett gyerekeknek is muzsikálni kell, sőt egyre inkább rá kell bírni őket az aktív részvételre, amely talán elvezet az Opera Gyermekkarába való felvételig is. Erre nyújt alkalmat az OperaOvi, amelyet az az üde muzsikus és édesanya, Ujvári Klára vezet, aki a Ringatóban is kényeztette őket. A foglalkozásokra szeretettel várnak minden olyan kisgyereket, aki szeret énekelni, játszani, érdeklődik a színpad iránt.

Évindító élménytúra Dobogókőre

Erdőajándéka Erdei Iskola szervezésében téli barangolás a Pilisben – egy kicsit másképp!
Szabó Miklós erdőmérnök vezetésével különleges bakancsos túrára hívják a természetjárókat. A cél nem csak a távolság legyőzése, hanem a kapcsolódás, az erdő ajándékainak megismerése, relaxáció a természetben. A túra folyamán kapcsolódhatunk a szép fákhoz, a legendás helyekhez, a természet gyógyító energiáihoz.

Újévi Gálaműsor Érd – Simonpusztán

A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban a legnépszerűbb musical és operett részletekkel várja a nézőket a Magyar Történelmi Színház újévköszöntő gáláján! A gálaműsort Vizeli Csaba rendezi, az est folyamán számos sztárfellépőt láthat a közönség. Az előadást színesíti a Komáromi Kamarazenekar, vezényel Medveczky Szabolcs. Az est házigazdája: Laklóth Aladár színművész, a Magyar Történelmi Színház igazgatója

Fidelio – koncertszerű operaelőadás az Eiffel Műhelyházban

Koncertszerű operaelőadás két felvonásban, német nyelven, magyar és angol felirattal. Beethoven
születésének 250. évfordulója alkalmából emlékezünk egyetlen operájának, a Fideliónak koncertszerű előadásával. A műben megjelenő szabadságvágyat, az elszakíthatatlan emberi kapcsolatokat a megtörhetetlen emberi erő képviseli, amelyet Beethoven a szinte elénekelhetetlen nehézségű és átütő erőt megkívánó énekszólamokkal ábrázolja, és ami kétszáz évvel a mű keletkezése után is elsöprő hatással bír.

Jambalaya a Muzikum Klub & Bisztróban

A Jambalaya hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara. Megalakulásuk óta 6 önálló lemezt jelenttettek meg, hazai- és külföldi turnék keretein belül bejárták Európát, munkájukat Gundel Művészeti Díjjal jutalmazták.

New Orleans Music Show

Hotel Menthol az Erzsébetligeti Színházban

A Pannon Várszínház előadásában Fenyő Miklós és Novai Gábor nagysikerű, sajátosan magyar életérzést sugárzó rock and roll dalaihoz Böhm György és Korcsmáros György írtak szellemes librettót. Ez a derűs musical fantasztikus utazás keresztül kasul RockAndRolliában, azaz a rock and roll színes mesevilágában, és végül a csodás megérkezés a Hotel Menthol-ba. Az előadás közben élvezzük az életet, a zenét, a Színházat.

Anyatigrisek Veresegyházon

A Veres1 színház műsorán az Anyatigrisek a Váci Mihály Művelődési Házban.

Bogár István emlékkoncert Törökbálinton

A Munkácsy Mihály Művelődési Házban Bogár István évköszöntő emlékkoncertre kerül sor, közreműködik a Budapesti Strauss Zenekar.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/vorosvarikultur