A Nagyok Nagyjai sorozatban Borbás Marcsi könyvespolcát mutatja be Ugron Zsolna, közreműködik Száraz Dénes és a Baló Sámuel trió. A Marczibányi téri Művelődési házban Oláh Ibolya a Női posta című színházkoncertjét hallhatja a nagyérdemű, Törökbálinton a Veres1 Színház vendégjátékában többek közt Egri Mártának és Kálid Artúrnak tapsolhatunk. Az apróságokat búgócsiga koncert várja a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Borbás Marcsi könyvespolca a Várkert Bazárban

A Nagyok Nagyjai sorozatban ezúttal Borbás Marcsi kedvenc írója, Hamvas Béla kerül terítékre. Hamvas, az ízig-vérig hedonista aszkéta: a Scientia Sacra-t, a “szent tudást” közvetítő filozófus és az életszerető, borozó gondolkodó. Szerteágazó életművéből csemegézve szóba kerülnek esszéi és nagyregénye, a Karnevál, amelyet a Baló Sámuel trió zenéje és Száraz Dénes színészi játéka fűszereznek majd.

Nagyok Nagyjai

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

OLÁH IBOLYA SZÍNHÁZKONCERTJE a Marczibányi téren

2018-ban jelent meg Presser Gábor: Voltam Ibojka című Cd-je, amelyen Oláh Ibolya énekel 28 verset, 11 szerzőtől. A Cd anyaga nem pusztán koncertet, inkább színházi interpretációt kíván, így született meg a Női posta.

NŐI POSTA

Dallevelek

Valahol van egy nagy, központi, szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban.

Miss Daisy sofőrje Törökbálinton

A TAVASZI SZÍNHÁZI ESTEK keretében a Veres1 Színház előadása Törökbálinton, a  Munkácsy Mihály Művelődési Házban.

Főszerepben: Egri Márta és Kálid Artúr

MÁV Búgócsiga a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A zenehallgatást nem lehet elég korán kezdeni! Az idei évadban is folytatódnak nagy sikerű családi koncertek a MÁV Szimfonikusok szervezésében. A programok szerkesztője és házigazdája Székely Edit zenepedagógus, a MÁV Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze. 0-2 éveseknek ajánlott!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/olahibolyaprofilephp