A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival szemben. Az elkövető – ahogy arról mi is beszámoltunk – 2021 októberében, közlekedési konfliktusba keveredett egy biciklis futárral a belvárosban, majd ezt követően szabálytalanul, forgalommal szemben hajtott be egy egyirányú utcába, ahol az őt utolérő és számon kérő kerékpárost szándékosan elütötte.

Utánament a futár a konfliktus után

A vádirat szerint a vádlott 2021. október 28-án, délután, gépkocsival közlekedett a VII. kerületben, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy biciklis futárral. Ezt követően a sofőr szabálytalanul, forgalommal szemben behajtott egy egyirányú utcába, ahol azonban egy szemből, szabályosan érkező taxi miatt meg kellett állnia.

Kérdőre vonta az autóst

Ekkor érte utol a kerékpáros, aki az ablakhoz hajolva, kérdőre vonta őt a korábbi közlekedési helyzet miatt, amelyet a vádlott részéről veszélyesnek ítélt. Ebből adódón rövid szóváltás alakult ki a felek között.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az autós bepipult

Ettől a vádlott ingerült lett, hirtelen gázt adott, majd a járművét szándékosan rákormányozta a mellette álló kerékpárosra. Az elütés következtében a biciklis a járdára zuhant és súlyos lábsérülést szenvedett. Ezután a vádlott kitolatott az utcából, leparkolt, majd visszament a helyszínre.

Előállították

A 28 éves K. Richárdot előállították, és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi tagadta, hogy szándékosan ütötte el a biciklist.

Már korábban is ráhúzta a kormányt

Később azonban kiderült, hogy a futárra már egy utcával korábban ráhúzta a kormányt, és abban az utcában is szabálytalanul, forgalommal szembe haladt az autós. Ezért jött utána a futár, hogy kérdőre vonja, mi történt.

Elvették a jogosítványát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a 27 éves K. Richárd jogosítványát elvették és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Mindent tagadott először

Vallomásában a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlen ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába és meg akart fordulni.

Letöltendőt indítványoztak

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű, szándékosan gázoló sofőrt súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől történő végleges hatályú eltiltást indítványoz a vádiratban.

A videó az esetről:

Kiemelt kép: részlet a videóból