Szörnyű tragédia történt március 14-én a szigetszentmiklósi akkumulátor-újrahasznosító üzemében, amikor felrobbant egy gép, a balesetben pedig egy ember meghalt.

Ketten meghaltak

Most azonban kiderült, az eset során nem egy, hanem két ember vesztette életét. Ez azután látott napvilágot, hogy az Átlátszó.hu nemrég adatigényléssel fordult a Pest Megyei Kormányhivatalhoz az eset részleteivel kapcsolatban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűz volt

Azt írják, hogy a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság még márciusban azt közölte, hogy kisebb tűz volt a gyárban, ahol hárman megsérültek, ám akkor még halálos áldozatról nem volt szó.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sérültek

Ezek után a Privátkopó portálon jelent meg áprilisban, hogy az egyik sérült a kórházban belehalt a sérüléseibe. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezután halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt kezdett nyomozásba, a mentőszolgálat pedig azt közölte, hogy az eset után egy középkorú férfit mentővel, egy másikat pedig mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Egy daráló robbant fel

A most nyilvánosságra hozott információk szerint a tragédiában ketten vesztették életüket, valamint az is kiderült, hogy a balesetet egy darálógép felrobbanása okozta. Úgy tudni a gépet egy korábbi tűzeset miatt nem használták, ám márciusban koreai szakemberek érkeztek az üzembe, akik megjavították a gépet, majd az az utasítás érkezett, hogy ismét állítsák üzembe.

Eldugult

A daráló azonban másnap eldugult, majd leállt, vezetői utasításra pedig ki kellett volna takarítani a gépet, eközben történt a robbanás.

Éppen takarították

A takarítást végző dolgozó a baleset után, a kórházban vesztette életét, míg egy másik dolgozó olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy április 3-án meghalt.

Bírság

Úgy tudni, hogy a munkavédelmi hatóság június végén 10 milliós bírságot szabott ki a feldolgozót üzemeltető cég ellen, ami már állítólag korábban is többször, súlyosan veszélyeztette a dolgozók életét, korábban is kaptak már emiatt büntetést.

Lezuhant egy munkás az iváncsai gyárban

Amint azt a BudapestKörnéyke.hu is megírta április végén egy munkás súlyosan megsérült a gyár építkezésén, ahogyan arról beszámoltunk a 34 éves férfi nyolc méteres magasságból zuhant a mélybe, súlyos sérüléseket szenvedett.

Haláleset

Egyébként nem az áprilisi volt az első baleset az építkezésen, januárban egy dél-koreai munkás halt meg a furcsa körülmények között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szigetszentmiklós – Forrás: Google Maps