Döbbenetes információ látott napvilágot: a Blikk értesülései szerint az újpesti önkormányzat kezelésében álló Gyermekek Átmeneti Otthonában rendszeresen zaklathattak a társai egy 5 éves kislányt. A legszörnyűbb az egészben pedig, hogy a szörnyű eset csak most, mindössze két nappal ezelőtt jutott a hivatal tudomására.

Az anya vette észre a sérüléseket

A portál azt írja, hogy az otthonban a szülők rendszeresen látogathatják a gyermekeket, sőt ki is vihetik őket. Így történt ez az 5 éves kislány esetében is, akit egy alkalommal az anyukája vitt el, ekkor vette rajta észre a sérüléseket. Az édesanya azonnal jelezte a nevelők irányába a dolgot, ők pedig továbbították az információt a vezetőnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Másnap vitték csak orvoshoz

Mindezek után azonban a lap értesülései szerint a kislányt csak másnap vitték orvoshoz, előtte pedig ellátták, megmosdatták, így sok nyom odaveszett, ami segíthetett volna a történtek tisztázásában. A súlyos eset híre eljutott az újpesti alpolgármesterhez is, aki megtette az ügyben a megfelelő lépéseket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt az alpolgármester

Közösségi oldalán közzétett posztjában azt írja: „Nyomozás indult kiskorú gyermek veszélyeztetésének bűntette miatt. Az ügy az önkormányzat fenntartásában működő Szociális Intézményéhez tartozó Gyermekek Átmeneti Otthonát érinti, és egy kiskorú gyermek sérelmére elkövetett szexuális abúzusról, és az ezzel kapcsolatos kérdésekről szól.”

A felelősök felkutatása

„Az esettel kapcsolatban olyan információk birtokába kerültem az azzal kapcsolatban érdemi információval rendelkező munkatársak részéről, melyeket városvezetőként, állampolgárként és kétgyermekes apaként is kötelességemnek éreztem haladéktalanul megosztani a mai nap folyamán a 4. kerületi Rendőrkapitánysággal. Az igazságot a nyomozóhatóság fogja kideríteni, és aki esetleg hibázott, annak vállalnia kell a felelősséget, és annak következményeit.”

Erre kér mindenkit

„Kérek mindenkit, hogy a kiskorú gyermek érdekeit szem előtt tartva, az ehhez mért felelősséggel járjanak el az ügyben, a közszereplők is!”

Nyomozás indult

„Azt hiszem, helyesen cselekedtem, segítve ezzel a nyomozóhatóság munkáját. A 4. kerületi Rendőrkapitányság tudomásom szerint elrendelte a nyomozást kiskorú gyermek veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt.”

Rendszeresen zaklathatták

A Blikk ezen túlmenően azt írja az eset nem egyszeri, úgy tudják a kislányt több ízben is molesztálták és zaklatták az intézményben. A lap úgy tudja, hogy mindezt az egyik otthonban lakó másik kisgyerek mondta el a nevelőknek. Az intézményben ennek ellenére csak a legutolsó, december 11-én történt eset kapcsán indult belső vizsgálat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Ez is érdekelhet:

Eltemették a vajai kamasz fiút, aki az iskolai zaklatások miatt dobta el az életét – Gábort osztálytársa is ott voltak, az édesanyja összeomlott, többen is támogatták

Kiemelt kép: YouTube