Amint arról a BudapetKörnyéke.hu is beszámolt pár napja holtan találták meg a 16 éves Tisza Gábort, aki önkezével végzett magával, miután az iskolában csúfolták társai. A fiatal fiú tragédiája az egész országot megrázta, a tinédzsert szeptember 17-én, 15 órakor kísérték utolsó útjára.

Rendszeresen szekálták

Ahogyan arról lapunk is beszámolt Gábort az osztálytársai rendszeresen szekálták, cikizték, a fiatal pedig végül nem látott más menekülőutat, minthogy véget vetett az életének. Az édesanyja, Lovas Edina a Blikknek számolt be részletesen arról, hogy mi is történt Gáborral a tragédiát megelőző napokban, mint mondja: egyértelmű, hogy fia az iskolai zaklatások miatt vetett véget az életének. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nevelőapja talált rá

Gáborra a nevelőapja talált rá, a borzalmakról az édesanya azt mondta a lapnak: „Keresni kezdtük, de mintha a föld nyelte volna el. Aztán a nevelőapja találta meg, egy fára kötötte fel magát. Valószínűleg kedd hajnalban vetett véget az életének, nem akarok belegondolni, hogy mit élt át, amíg meghozta a végső döntést” 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előbb kellett volna szólni

„Az iratait eldobta, a telefonját pedig 40 méterre tőle találták meg. Elgondolkoztam, hogy előbb kellett volna az iskola felé lépéseket tennem, de pont ő könyörgött: ne tegyem meg, mert akkor még inkább bántani fogják. Minden szülőnek csak azt tanácsolhatom, ha bajt észlel, ne féljen cselekedni, azonnal lepni kell. Nehogy késő legyen, mint nálunk” – mondta az édesanya.

A gyerekek szemébe akar nézni

Edina azt mondja, ő csak annyit szeretne, hogy más gyerek ne járjon így. „Ja, meg még egy tervem van. A gyerekek szemébe szeretnék nézni, akik ezt tették Gabival. Megkérdezném tőlük, hogy most jó nekik? Ki lesz a következő?”

Rendészeti szakra járt

Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni. Az osztálytársai egy része már akkor rászállt a csendes, visszahúzódó fiúra, a pandémia szinte megváltás volt számára.

Nem akart iskolába menni

„Nyár végén már mondogatta, hogy nem szeretne menni. Én és a nevelőapja biztattuk, hogy minden rendben lesz, majd leszállnak róla. Ő csak foglalkozzon azokkal a fiúkkal, akik rendesek vele. Sajnos nekünk sem nyílt meg igazán, így nem tudtuk felmérni, hogy mekkora a gond”.

Hambárfejűnek csúfolták

Aztán elkezdődött a suli, két nap múlva, pénteken újságolta, hogy szólt az osztályfőnőknek, aki el is beszélgetett a csúfolódó gyerekekkel. Edina azt gondolta, hogy ezek után békén hagyják a fiát.  Vasárnap az ebédnél annyit elárult, hogy hombárfejűnek szokták hívni, ami nagyon bántja.

Nem tudott visszaszólni nekik

Gábor a szüleinek azt mondta, azért nem szól vissza nekik, mert nem akarja őket megbántani. Az édesanya szerint a fiú azért vált az osztálytásai célpontjává, mert nem tudott igazán jól kommunikálni, frappánsan visszavágni a heccelésre.

Eltemették Gábort

Gábort végül szeptember 17-én, 15 órakor kísérték utolsó útjára, a Blikk azt írta, hogy a temetésen a gyászoló család mellett ott voltak az osztálytársak is, illetve eljöttek Gábor általános iskolai osztálytársai és volt osztályfőnöke is. A fiút református szertartás keretein búcsúztatták el, ezt követően kísérték végső nyughelyére.

Az édesanyát támogatni kellett

A lap azt írja az édesanya az urna mögött haladt, amikor Gábor végső nyughelyére kísérték, s végig a kezében tartotta fia fotóját. Hangos zokogásban tört ki, ketten is támogatták. Eközben eleredt az eső, az osztálytársak pedig az ernyők alatt összebújva, leszegett fejjel haladtak a menettel.

Korábban nem akarta az anya, hogy az osztálytársak ott legyenek

Az anyuka korábban azt mondta nem szeretnék, hogy az osztálytársak is jelen legyenek a temetésen, ám később a történtek ellenére meggondolta magát, mert azt mondta: nem akarja, hogy a gyerekeket egy életen át üldözze a bűntudat. Edina az  RTL Klub Híradójának pár nappal ezelőtt azt mondta: „Próbálok megbocsátani, vagyis próbálom tényleg azt szem előtt tartani, hogy gyerekekről van szó. Lehetett volna az én gyerekem is, aki a másikat piszkálja, de ez nagyon nehéz. Egy olyan gyereket piszkáltak aki soha nem mert visszaszólni nekik” – nyilatkozta Lovas Edina. Azt, hogy végül a szekáló osztálytársak közül ki vett részt a szertartáson, nem tudni.

Ha segítség kell!

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tisza Gábor – Forrás: Facebook