Sok más budapesti átkelőhöz, hídhoz hasonlóan a Népligeti felüljáró is több éve vár a felújításra. A szükséges korszerűsítési munkák sajnos elmaradtak az elmúlt évtizedekben, ennek mára meglett a következménye: a főváros egy újabb felüljárót örökölt, amelynek közlekedési szerepe kiemelt, ugyanakkor rendkívül rossz állapotban van – és mielőbbi felújításra szorul, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Elmaradt a korszerűsítés

A közleményben az áll: sok más budapesti átkelőhöz, hídhoz hasonlóan a népligeti felüljáró esetében is elmaradtak a szükséges korszerűsítési munkák az elmúlt évtizedekben, így a főváros egy újabb felüljárót örökölt, amelynek közlekedési szerepe kiemelt, ugyanakkor rendkívül rossz állapotban van, és mielőbbi felújításra szorul. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szűkös anyagi források

A korszerűsítéséhez szükséges forrással azonban jelenleg sem a fővárosi önkormányzat, sem a BKK nem rendelkezik – tették hozzá.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

12 tonnánál nehezebb járművek

A biztonságos használat érdekében 2022. január 1-től, szombattól a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át a felüljárón, ebbe a kategóriába tartoznak az Üllői úton közlekedő csuklós autóbuszok is. A személygépkocsival közlekedők továbbra is biztonságosan használhatják az átjárót, amelynek állapotát a BKK és a Budapest Közút szakemberei folyamatosan vizsgálják.

A 100E járat

A korlátozás a BKK 100E repülőtéri gyorsjáratát is érinti, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Budapest belvárosa, valamint a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A repülőtéri járat januártól az átkelőt elkerülve, a Népligeten át közlekedik mindkét irányban, ez néhány perces menetidőnövekedést okozhat.

A 100E eddig áthajtott a Népligeti felüljárón

Fotó: Wikipédia

Díjszabás

A 100E busz továbbra is egyedi díjszabás szerint közlekedik, az egy útra szóló jegy 900 forintba kerül. A reptéri gyorsjáratra érvényes jegy kényelmesen és érintésmentesen, akár mobiltelefonról is megvásárolható a mobiljegy alkalmazásokból.

Mobiljegyek

A mobiljegyek használatáról ezen a linken lehet tájékozódni. Minden további információ a 100E repülőtéri járattal kapcsolatban megtalálható a BKK oldalán. A járat részletes menetrendje itt olvasható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Népligeti felüljáró – Forrás: Google Maps