Gyászol a hazai jégkorongsport. 33 éves korában meghalt Győri Tamás, a Dunaújváros Acélbikák és a Ferencváros egykori játékosa, az Angels NJSE női jégkorongcsapatának vezetőedzője. A jókedélyű szakember rövid lefolyású, súlyos betegséget követően hunyt el. Feleségét, születendő gyermekét és 4 éves kislányát hagyta itt.

Megdöbbentő halálhír

„Megdöbbentett mindenkit a halálhíre, nagyon megrázott, megviselt minket Tamás elvesztése. A múlt csütörtökön még nekünk segített, edzésterveket készített és küldött. Minden gyakorlásra A4-es papírra írt tervvel érkezett. A meccsekről nem is beszélve, a bajnokikra komoly, részletesen kidolgozott taktikával készült” – nyilatkozta az Angels Jégkorong Sportegyesület elnöke, Kovács András. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hoki és a családja volt az élete

„A hoki volt az élete a szeretett családja mellett. Folyamatosan képezte magát, mindig többet és többet akart. És emellett játszott is az amatőr csapatunkban. Győrinél felkészültebb szakemberrel még nem találkoztam. Nem tudom szavakkal leírni, mekkora veszteség nekünk, hogy Tomi már nincs többé velünk” – tette hozzá a sportvezető a Sportal.hu cikkében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Végtelenül rendes srác volt”

A Dunaújvárossal bajnoki címet is ünneplő, Kex becenevű hokis három idényt húzott le a Fradiban, ahol máig jó szívvel gondolnak vissza rá. „Végtelenül rendes srác volt, bármit megtett, amit kértem tőle, a taktikai utasításokat precízen végrehajtotta. Nagyon jó keze volt ehhez a játékhoz, jól indított. Aztán a makacs térdsérülése miatt felhagyott a profi sporttal, visszavonult. Mi nem hallottuk, hogy gondja volt az egészségével, váratlanul ért bennünket a halálhíre” – mondta Pap Gábor, az FTC korábbi csapatvezetője.

Tisztelettel adóznak az emléke előtt

 „A klub és az egész Dunaújvárosi Acélbikák családja osztozik Győri Tamás szeretteinek fájdalmában ebben a nehéz időszakban. Elvesztése mélyen érint mindenkit, és tisztelettel adózunk a korábbi tehetséges játékosnak és emlékének” – írta visszaemlékezésében az elhunyt sportember korábbi klubja, a Dunaújvárosi Acélbikák.

Az élet törékeny

„Ez a veszteség emlékeztet mindenkit arra, hogy az élet törékeny, és még a legfiatalabb és legígéretesebb sportolók, családapák is váratlanul távozhatnak közülünk” – fűzték hozzá.

Segítő kezet nyújtanak

„A mindig vidám, felhőtlen jókedvéről híres játékos tragikusan fiatalon hagyott itt bennünket. Megdöbbenve állunk a hír hallatán és a teljes dunaújvárosi jégkorong közeggel azon leszünk, hogy segítő kezünket nyújtsuk Tamás családjának” – zárult a közlemény.

Gyűjtést szerveznek

Az elhunyt sportember klubja a magyar szövetséggel együtt gyűjtést szerveznek Győri Tamás félárván maradt kislányának, születendő gyermekének és a családjának.

Így segíthetnek

Az adományokat a szövetség állandó partnerén, a Szintlépés Alapítványon keresztül várja a szövetség. A szervezet korábban az ukrajnai rászorulók megsegítését, legutóbb pedig egy Néma Licit keretein belül a gyermekotthonok lakóinak támogatását koordinálta az MJSZ programjai során. Az alábbi bankszámlaszámra várja az adományokat a szövetség: Szintlépés Alapítvány Bankszámlaszám: 11710002-24133290 A megjegyzés rovatban kérik, tüntessék fel: Győri Tamás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Győri Tamás. Fotó: Facebook