Saját lányát ejtette túszul egy egyiptomi férfi Soroksáron tavaly augusztusban. A pillanatok örökre befészkelték magukat a nyolcéves kislány agyába. Hiába telt el négy hónap az apja brutális támadása óta, rémálmai vannak, és retteg.

Túszul ejtette

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, az apa, akinek óvnia kellett volna, bozótvágókést a nyakához szorítva ejtette túszul, majd a kivégzésével fenyegetőzött. Az édesanyja minden erejével azon van, hogy az erőszakos élettársa soha ne férkőzhessen a közelükbe többé, de rettegnek attól, hogy egyszer újra szabadon engedik.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Nincsenek jól

„Azt hittem, az idő múlásával minden könnyebb lesz, de borzasztóan rosszul vagyunk mindketten a kislányommal. Gyakran újraálmodom a túszejtés pillanatait, ezen kívül pedig folyamatosan arról jönnek képek, hogy megjelenik nálunk ismét, eltorzult fejjel rángat és bántani akar” – mindta az édesanya.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rémálmai vannak

„A gyerekem visszatérő rémálma pedig az, hogy az apja itt állt az ajtóban és egy késsel szíven szúrt, őt pedig próbálta elkapni” – mondta a Blikknek a gyermek édesanyja, akinek az volt a kérése, hogy az ő és a lánya neve maradjon titokban.

Korábban is verte

Az egyiptomi származású A. Mohamed és a Soroksáron élő nő nyolc évig éltek együtt, ám 2020-ban elváltak útjaik. A fiatal édesanya azután dobta ki a férfit, hogy az agyba-főbe verte őt. Utóbbi rá egy esztendőre – a bírósági távoltartás hatálya alatt – beugrott hozzájuk, zaklatta őket, egyszer pedig a kislány általános iskolájánál balhézott.

Elmaradt a tárgyalás

A korábbi ügyeit összevonták, majd tárgyalás nélkül, úgynevezett büntetővégzésben egy év felfüggesztett börtönre ítélték. Ezt nem fogadta el, ezért a múlt hónapban előkészítő ülést tartottak volna a csepeli bíróságon, csakhogy a tolmáccsal kapcsolatos problémák miatt azt végül elhalasztották.

Nem ment el a tárgyalásra

„Azután indította a terrorhadjáratot, hogy szakítottam vele. A kislányunknak már hatévesen végig kellett néznie, hogy az apja majdnem megölt. Akkor a szegycsontom, a kulcscsontom is sérült, a mellkasom ödémás lett, a bordáim és a karjaim pedig zúzódtak. A pszichológusom sem tanácsolta, hogy elmenjek a tárgyalásra, de én sem szerettem volna vele egy légtérben tartózkodni” – mesélte.

Védett ház kellene nekik

„A gyámüggyel és a családsegítővel folyamatosan kapcsolatban vagyunk. A szakemberek azon vannak, hogy ha esetleg a lányom apját kiengedik, védett házba vonuljunk, mivel egyértelmű, hogy ide jönne újra hozzánk, és ki tudja, mire lenne képes” – tette hozzá.

Döbbenetes cselekedetek

Az arab túszejtő augusztusban azt akarta elérni, hogy a párja odamenjen hozzá, hogy megölhesse. Ennek érdekében sanyargatta késsel a gyermekét, amit élőben közvetített a közösségi oldalán. A túszejtés ügyében még folyamatban van a nyomozás.

Sanyargatással is gyanúsítják

Miután az apja karmai közül a TEK kiszabadította a kislányt, a férfit személyi szabadság megsértésének minősített esetével gyanúsították meg. A család ügyvédje, dr. Sógor Zsolt elmondta: mivel a férfi a követeléseit a rendőrségnek közvetítette, szeretné, ha terrorcselekménnyé átminősítenék az ügyet. Egyelőre azonban csak egy újabb minősítő körülményt „csaptak” hozzá nemrég, miszerint a „sértett sanyargatásával” követte el a támadó az ámokfutását.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Videó az elfogásról:

Kiemelt kép: a TEK-esek viszik ki a 8 éves kislányt a házból – Forrás: Youtube.com