Karácsony Gergely a Jóvátételi Programját követően most a gazdasági terveit is megosztotta a 99 mozgalom közösségi oldalán. A főpolgármester többek között arról is, hogy a hazai szűk szupergazdag réteg ilyen ütemű vagyonosodása nem a gazdaság egészségének, hanem betegségének a jele. A haveri kapitalizmus rendszere és a kiváltságosok 1 százalékának érdekeit szolgáló adórendszer együttesen alakították ki ezt a betegséget.

Nem lehet lenézni a választókat

Karácsony Gergely szerint nem csupán váltásra, hanem valódi változásra van szükség, ú, igazságos gazdaságpolitikára. “A választók lenézése, ha pusztán annyi mondandója valakinek a jövőről: „folytatjuk”. A demokratikus ellenzék erői nem követhetik el azt a hibát, hogy erre csak annyit mondanak: „nem folytatjuk”. A 99 Mozgalom kereti között ezért dolgozzuk ki részletesen a változás és jóvátétel programját, ennek gazdaságpolitikai fejezetét mutattam be pénteken Tatabányán.” – áll a programban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ilyen gazdaságpolitikára lenne szükség

A főpolgármester úgy gondolja, hogy olyan gazdaságpolitikára van szükség, “amelyik nem a tőkét, hanem az embert helyezi a középpontba, amelyik belátja, hogy nem az ember van a munkáért, hanem a munka az emberért. Amelyik nem élet-halál harcként fogja fel a piacok működését, hanem együttműködésként, közös munkálkodásként.”

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Amelyik ad

“Olyan gazdaságpolitikára, amelyik ad mindenkinek, nem csak egyeseknek, és olyanra, amelyik képes létrehozni az összetartó, szolidáris közösségeknek azon hálózatát, amely választ adhat a klímaválság, az elöregedő társadalom vagy akár a koronavírus-járványhoz hasonló katasztrófák kihívásaira”.

Ez is érdekelheti:

Bosszú helyett jóvátétel

“Bosszú helyett jóvátételre. Uralkodás helyett felelős kormányzásra. Igazságosan gyarapodó országra, olyanra, ahol nem a politikáról szól az életünk, de a politika végre az életünkről szól. Ezt szolgálja a gazdaságpolitika programunk, egyebek között a Tiborcz-adó, a Mészáros-adó bevezetésével, a garantált munka intézményének megteremtésével, bérfelzárkóztatással, nettó 200 ezer forintos minimálbérrel, szociális beruházásokkal, zöld átállással.” – áll a főpolgármester posztjában.

A teljes poszt itt olvasható:

A gazdaságpolitikai terv részletei:

  • „Kormányváltást követően első lépésként anyagi jóvátételt nyújtunk mindazoknak, akiknek a járvány okozta válság alatt a kormány nem adott érdemi segítséget: kárpótolni kell a mikro- és kisvállalkozókat.”
  • „Igazságossá tesszük az adórendszert! Progresszív jövedelemadóra van szükség: az alacsonyabb jövedelműek helyzetét javítjuk, és nagyobb hozzájárulást kérünk azoktól, akik havi 1 millió forintnál jobban keresnek.”
  • „A rabszolgatörvényt haladéktalanul eltöröljük, a munkáltatókkal és a szakszervezetekkel együtt kidolgozzuk a Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat erőteljesebben biztosító módosítását.”
  • „Bérfelzárkózási programot vezetünk be: 200 ezer forintra emeljük a nettó – vagyis amit a dolgozó kézhez kap – minimálbért a ciklus végére.”
  • „Zöld adókat és zöld illetékeket vetünk ki a környezeti-természeti fenntarthatóságot akadályozó, szennyező termelésre és fogyasztásra.”

A teljes program:

Ha a teljes gazdaságpolitikai programot elolvasná, akkor azt ide kattintva tudja megtenni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook