Nekiment Mogyoród alpolgármestere, Trabalka Szilvia a polgármesternek, Paulovics Gézának. Az alpolgármester verbális zaklatással vádolja a Forma-1 Magyar Nagydíjnak otthont adó település első emberét. Az alpolgármester a közösségi oldalon fakadt ki, portálunk megkereste a polgármestert, Paulovics Géza egyáltalán nem menekült el a sajtó elől, elmondta mit gondol alpolgármesterének az akciójáról.

Gyorsan lett alpolgármester

Trabalka Szilvia a legutóbbi, 2019-es önkormányzati választáson került be a mogyoródi képviselő testületbe, az alakuló ülésen pedig azonnal alpolgármester lett belőle, úgy tűnt minden rendben a településen, de néhány napja kitört a botrány. Trabalka Szilvia így fogalmazott a Civil Mogyoród Facebook oldalon elérhető bejegyzésében: „2019-ben azért vágtam neki a választáson való indulásnak, mert reméltem, hogy képviselőként is, csapatmunka keretében hozzá tudok majd járulni Mogyoród szebbé, jobbá tételéhez, fejlődéséhez, hagyományainak megőrzéséhez. Ehelyett valami egészen más folyamat kezdett kibontakozni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tomboló polgármester

Az alpolgármester leírja, hogy ennek az egészen más folyamatnak az első állomása az irodájában 2020 márciusában fenyegetően tomboló polgármester volt. Trabalka Szilvia nem titkolja, hogy ettől kiborult. Mint írja: „Ezt még egyszer tudta nálam elérni, 2020 júliusában. Nem voltam ahhoz hozzászokva, hogy bárki így viselkedjen velem vagy a mások előtt való megalázásomban lelje örömét.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megszoksz vagy megszöksz

A kitálaló alpolgármester hozzáteszi: „Rá kellett jönnöm, hogy itt megszoksz vagy megszöksz helyzet állt elő, és én fogamat összeszorítva küzdeni kezdtem.” Trabalka Szilvia azt is leírja, hogy „eltelt a 2020, a 2021, év végén mindig kimazsoláztam az eredményeimet a Mogyoród Ma beszámolóihoz, azt a képet mutatva, hogy minden rendben van, legbelül remélve, hogy eljön majd a változás. Mit hozott ezek után 2022? Morális mélypontot.”

Azt csinálod, amit mondok

Mogyoród alpolgármestere így fogalmaz: „A polgármester nyilvánosan alázott a közösségi oldalon azzal, ha ennek az önkormányzatnak a része akarsz maradni, azt csinálod a következő két évben, amit mondok, mondataival terhelte az elmémet.”

Úgy érzi sokat tett Mogyoródért

Trabalka Szilvia alpolgármester a posztjában hosszan leírja, hogy mi mindent csinált az év folyamán: például előterjesztéseket készített, kapcsolatot tartott a civil szervezetekkel, vagy éppen szemétszedést szervezett. Úgy érzi tevékeny év van mögötte, olyan munkát is megcsinált, ami nem az ő feladata lett volna. Az alpolgármester ezt követően így fogalmaz:

Nem kapott év végi jutalmat

„A polgármester mindezt akként értékelte, hogy míg az önkormányzati rendszer összes dolgozója (kb. 100 fő) jutalmat kapott, addig ő rólam úgy rendelkezett, hogy nekem ez nem jár, így én nem kaptam évvégi pénzt, és ebben nem az a borzasztó, hogy nem jutott plusz összeg nekem, hanem azt elviselni, feldolgozni, hogy ő ezt is megteheti. Meglepődtem? Egyáltalán nem. Ez a lépés is hűen tükrözi azt a rendszert, amelyben a mindennapjaimat élem.” – írja Trabalka Szilvia, Mogyoród alpolgármestere a közösségi oldalán.

Megdöbbent a polgármester

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál megkereste Mogyoród polgármesterét, Paulovics Gézát, hogy reagáljon az alpolgármesterének a kifakadására. A polgármester nem titkolta, hogy megdöbbenéssel olvasta Trabalka Szilvia a Facebook-posztját.

A polgármester kérte fel Trabalka Szilviát

A polgármester a válaszában felidézi Trabalka Szilvia írásának egy részletét is. Így fogalmazott a portálunknak Paulovics Géza: „A bejegyzésben ezt írta pontosan Trabalka Szilvia: Kellőképpen mazochistának kell ahhoz lenni, hogy valaki egy bántalmazó közegben akarjon dolgozni. Talán erős a kifejezés, de valóban sokak számára kimerítette a szóbeli bántalmazás, a zaklatás kereteit a két vezető”. Ezzel kapcsolatban a polgármester leszögezte: „A tisztánlátás érdekében 2019 es önkormányzati választáson nyert mandátumot a Trabalka Szilvia, az alakuló ülésen a testület az én felkérésemre választotta meg alpolgármesternek.”

Nem a település érdekeit képviselte az alpolgármester

Paulovics Géza, Mogyoród első embere hozzáteszi: „A politikus önként jelentkezik a választásra és nincs kényszer! Sajnos a Covid kezdetétől nem az Önkormányzat érdekeit képviselte, azt, hogy egy politikus nem mindig kap dicséretet, az mindig is jellemezte ezt a közeget. Nekem személy szerint ez egy kampányszagú bejegyzés a 2024 választásokra.” – írta portálunk megkeresésére Mogyoród polgármestere.

Szigetszentmiklóson is balhé volt a polgármester és alpolgármestere között

Az elmúlt években nem csak Mogyoródon bomlott meg a kezdeti bizalom a polgármester és az alpolgármestere között. Tavaly nyáron írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Szigetszentmiklóson áll a bál. A polgármester, Nagy János akkor már régóta nem volt jóban az egyik alpolgármesterével, Jószai Attilával.

Megromlott a kapcsolatuk

A szigetszentmiklósi városvezetők kapcsolata akkor romlott meg igazán, amikor az alpolgármester felesége, Jószai Teodóra bejelentette az indulását az ellenzéki előválasztáson, ezzel a polgármester ellenfele lett, ráadásul az előválasztást meg is nyerte. A 2022-es országgyűlési választásokon azonban az ellenzéki jelölt, Jószai Teodóra alulmaradt a fideszes Bóna Zoltánnal szemben, ezt követően lemondott Jószai Attila, Szigetszentmiklós alpolgármestere.

Gödön is balhé volt a polgármester és az alpolgármesterek között

Gödön is balhé volt az alpolgármester és a polgármesterek között. Nem sokkal a 2019-es választás után, már 2020-ban kirúgta Balogh Csaba a vele szövetséges alpolgármestereit. Szerinte pocsék munkát végeztek, ráadásul még munkaidőben is többször elérhetetlenek voltak. A teljes cikkünket a gödi balhéról ide kattintva éred el.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit pedig itt éred el.

Kiemelt kép: Paulovics Géza, Mogyoród polgármestere és Trabalka Szilvia, Mogyoród alpolgármestere – Forrás: Mogyoród Ma és Mogyoród.hu/BudaPestkörnyéke.hu montázs