A gödi akksigyár nem tartja be a magyar törvényeket, sőt még a bírósági ítéleteket sem – állítja az LMP, akiknek a tagjai és aktivistái tegnap blokád alatt tartották, lezárták a gödi Samsung gyár összes bejáratát. A párt most aláírásokat gyűjt azért, hogy ne épüljön több környezetszennyező üzem a magyar adófizetők pénzéből.

Nem tartja be a bíróság döntését

Ahogy arról az elsők között beszámoltunk itt a Budapestkörnyéke.hu hírportálon, az LMP hétfőn kivonult a gödi Samsung gyárhoz és lezárták az összes bejáratot. Így akartak tiltakozni az ellen, hogy szerintük a gyár nem tartja be azt a bírósági döntést, miszerint le kell állítani a termelést. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Rendőrhadsereg érkezett

Az LMP transzparensekkel és élő erővel zárta le a gyár összes be- és kijáratát, nem sokkal később valóságos rendőrhadsereg érkezett, hogy véget vessenek az akciónak. Ekkor kísérték el a zsaruk a helyszínről Csárdi Antalt az LMP frakcióvezető-helyettesét is. A blokádot a rendőrség oszlatta fel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tüntetők zárják el a bejáratot

Forrás: Facebook/LMP

Környezetszennyező gyárak

A magát zöld pártnak mondó LMP közben aláírásokat kezdett gyűjteni. A petíciójukban ezt írják: “A Fidesz célja bevallottan az, hogy minél több akkumulátorgyárat hozzon Magyarországra. Ezek a gyárak nem csak megkeserítik a környéken élők életét, de súlyosan környezetkárosítók is. Hangosak, jelentős hőt árasztanak magukból, a működésükhöz pedig egy nagyobb város teljes vízfogyasztására van szükség, miközben ugyanennyi szennyvizet produkálnak.” – írják, majd hozzáteszik:

Adófizetők pénzéből épülő gyárak

Azt kérik, hogy azok írják alá a petíciót, akik elfogadhatatlannak tartják, hogy sok tízmillárd forint közpénzt fizessünk külföldi nagyvállalatoknak állami támogatás formájában azért, hogy tönkretegyék környezetünke, ha gigantikus méretű, szennyező gyármonstrumok helyett te inkább zöldfelületeket látnánk városaink mellett, vagy ha egyetértünk azzal, hogy néhány százalékos növekedés érdekében nem éri meg feláldozni a jövőnket.

Kussol a Samsung

A gödi Samsung akkumulátor gyárról már sokszor írtunk, legutóbb abból lett hír és az LMP is azért akciózott a gyárnál, mert jogerős bírósági végzés van arról, hogy a gyár nem működhet, mert nincs környezethasználati engedélye. A fideszes kormányhivatal szerint ez nem így van, csak egy-egy részlegnek nem stimmelnek az engedélyei, csak azt kellene leállítani, de az egész gyárat nem. A Samsung SDI-nek ismét semmi mondanivalója sincs az ügyben. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt az LMP videója

Kiemelt kép forrása: Facebook/LMP