Csúnyán nekiment főnökének Wunderlich József. A Vígszínház színésze csütörtökön súlyos vádakat fogalmazott meg Rudolf Péterrel szemben. Először azt állította, hogy a színház vezetése nem kezeli megfelelően a járványügyt. Pár óra múlva pedig azzal állt elő,  egy fiatal színésznőt azért aláztak meg, majd vették el tőle a szerepet, mert nem volt hajlandó levetkőzni.

Járványkezelés a Vígszínházban

A Vígszínház társulatának tagja, Wunderlich József csütörtök hajnalban egy hosszú Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy szerinte az intézményben a terjedő koronavírus-járvány ellenére nem figyelnek eléggé az ott dolgozók egészségére. A színész azt írta, kérték a színháztól, hogy legalább hetente teszteljék azokat a művészeket, dolgozókat, akiknek az adott héten maszk nélkül kell érintkezniük esténként. „A színház válasza: folyik el a lé”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem akart Halász Judittal játszani

A színész állítása szerint azt is kérte, hogy „a 11. napomon, frissen szabadulva a karanténból ne küldjenek be Bella Figurát játszani Halász Judittal, mert féltem őt, maszk nélkül kell vele folyamatosan érintkeznem. A feleségem pozitív, a gyerekeim is elkapták. A válasz: letelt a 10 nap, nincs kontaktkutatás, ha nincsenek tüneteim, bemehetek (értsd: be kell mennem), jogilag ez rendben van, én már nem vagyok fertőző.”

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nem engedélyezték a maszkviselést

A Pál utcai fiúkban a Bokát alakító színész szerint az összes kollégája azt mondta, így nem játszhatják le az előadást, arról is próbálták meggyőzni a színházat, hogy játszhassanak maszkban, de ezt sem engedélyezték. A színész szerint a Vígszínházban hónapok óta ellenőrizetlenül fogadják a külsős szereplőket, résztvevőket.

Rudolf Péter reagált

Őszintén szólva döbbenettel olvastam ezt az írást” – mondta a Telexnek Rudolf Péter, Wunderlich József vádjaira reagálva. Szerinte nem túl szerencsés így tárgyalni a színház ügyeit. „Veszélyesnek tartom a pánikkeltést, mindig, minden időszakban, de egy ennyire fűtött helyzetben végképp”.

Betartják a protokollt

A Vígszínház igazgatója azt mondta, október 28-án adta ki a szigorított Covid-protokollt a színházban, és az intézmény dolgozói körében már 97 százalékos az átoltottság. A november 2-től hatályba lépett intézkedései közt szerepel, hogy a dolgozók csak tünetmentesen vegyék fel a munkát, ha pedig valaki tünetet észlel magán, akkor tesztelik őt. Rudolf Péter azt is mondta, hogy az intézményben nem anyagi kérdés a járvány elleni védekezés, az elmúlt időszakra csak tesztekre több mint 6 millió forintot fizettek ki.

Törölte a posztját

Rudolf Péter reakciója után Wunderlich József Coviddal kapcsolatos posztja már nem volt elérhető a Facebookon. Néhány óra múlva azonban újabb vádakkal jelentkezett közösségi oldalán.

Újabb vádak

A színész akkor már arról számolt be, hogy a David Doiasvili rendezésében készülő Sirályban, állítása szerint, azért egy másik színésznő játssza Nyinát, mert a szerepre eredetileg felkért „fiatal színésznő” nem akart vetkőzni a színpadon. A színésznőt nem azonban nem nevezte meg.

Nem akart vetkőzni

„Amikor a fiatal színésznő azt merte mondani, hogy ő nem fog vetkőzni, a rendező olyan mondatokkal alázta meg, hogy akkor ő nem is színésznő… Ez olyan, mintha azt mondaná, hogy nem tud járni a színpadon. A színház vezetősége pedig nem állt ki a kollégánő mellett” – írta Wunderlich József.

„Ilyen nem történhet meg”

Majd hozzátette: „Őszintén azt hittem, az utóbbi évek botrányai után ilyen nem történhet meg sehol, semmilyen színházban. Hát, nálunk megtörtént”.

Pécsről jött a Vígszínházba

Wunderlich Józsefet néhány évvel ezelőtt Eszenyi Enikő csábította el a pécsi színházból a Vigszínházban. A korábbi igazgató alatt a színész főszerepeket kapott az intézményben. Ő játssza például a Pál utcai fiúkban Bokát. A darab évek óta nagy sikerrel megy.

Kiálltak Eszenyi Enikő mellett

Másfél évvel ezelőtt, amikor a Vígszínház társulata fellázadt Eszenyi Enikő módszerei ellen, Wunderlich József és felesége Bata Kata, aki szintén a Vígszínház tagja, azt írták a Facebookon, hogy ők semmilyen verbális erőszakot nem tapasztalnak az intézmény falain belül. Másnap azonban bocsánatot kértek azoktól a kollégáktól, akiket abuzus ért.

Többen visszatértek a színházba

A botrány után Eszenyi Enikő visszavonta színházigazgatói pályázatát és Rudolf Pétert nevezték ki az intézmény élére. Azóta több színész visszatért a színházba, nyilvánosan senki nem panaszkodott az új igazgatóra, kivéve most, amikor Wunderlich József egy nap alatt két súlyos váddal is nekiment Rudolf Péternek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Wunderlich József, Rudolf Péter