Július 14-én fergeteges előadásnak ad otthont a Budai Szabadtéri Színház, a Botrány az operában című színdarab kerül műsorra. Aki nyitott egy középkori utazásra, a Vajdahunyad várában megteheti, a kalandjáték kifejezetten családok részére ideális. A természetbe vágyóknak rövid túrát kínálunk a sóskúti Kálvária-hegy oldalába.

Botrány az operában, Budai Szabadtéri Színház

A Botrány az operában című színdarab Clevelandban játszódik, 1934-ben. Az operába várják az Othello címszerepére Tito Merellit, az aranytorkú olasz tenoristát, de később érkezik meg, ami humoros jelenetek egész sorát indítja el. A vegyes párosok cserélődnek, a helyzetkomikumok fokozódnak.

Nagy nevek a színpadon

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Csillebérci este

Mindez a főváros legnagyobb nevettetőivel, a darab sikere nem lehet kérdéses. A Budai Szabadtéri Színhát Csillebércen várja a színházkedvelőket. Jegyek kaphatók a Jegyexpress oldalán.

Legendás Lovagkor a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

A Vajdahunyadvárban nyíló új kiállítás és kalandjáték középkori utazásra, lovagi küldetésre hív. A látogatók a játék során képzeletbeli tájakat barangolhatnak be, miközben agyafúrt fejtörők és lovagkori kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

Kiállítás és kalandjáték

Az apród titkos küldetése

Kígyószívű Henrik, az álnok rablólovag értékes zsákmányt szerzett: megkaparintotta a király szent kardját. A titkos megbízatás célja a kard felkutatása és visszaszerzése az ellenséges lovagvárból. Aki elég rátermett ahhoz, hogy apródként kiállja a próbák sorát, elnyerheti a lovagi címet! Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. Az izgalmas kiállítás és játék lovagkori látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. A Vajdahunyadvár gótikus szárnyában helyet kapó, több termen átívelő játék során a múzeum erdészeti, vadászati és halászati állandó kiállításai is megtekinthetők.

Zelezna-baba barlang Sóskút felett

Biatorbágyról Sóskútra tartva, a település határában jobbra fent a domboldalban két fekete lyuk néz ásítva farkasszemet: a Babó-lyuknak is nevezett barlangokról több legenda is kering a környéken. A Zsámbéki medence legjelentősebb barlangját Sóskútról a piros jelzésen, a Kálvária hegy felől érhetjük el, a hegyről leereszkedve jobbra tartva. A mészkőben a karsztvíz alakította ki az üregeket, amelyekben számos denevér él. Fekete színe koromlerakódás, a barlangban rakott tüzek hozadéka.

Denevérek otthona

Geoláda a bokorban

A barlangba érdemes betekinteni, besétálni addig, amíg szabad szemmel belátunk, de belső szakai szűkek, bejárásuk nem biztonságos. Ha már felmásztunk a barlanghoz, érdemes megkeresni a bokrok közt elrejtett geoládát is!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Botrány az operában c. darab egyik jelenete