Józsefvárosi utcákon kóborolt szenteste az a 14 éves lány és 12, illetve 13 éves barátja, akik amellett, hogy egy bank kirakatát is bezúzták, összesen ötmillió forintos kárt okoztak parkoló autók ablakainak betörésével.

Betörték az ablakokat

Az egyik károsult karácsonyi csomagolópapírt tett autójának ablakára, miután azt szenteste néhány kamasz gyerek megrongálta a 8. kerületben. A család épp a nagypapához készült karácsony napján, amikor látták, hogy utcájukban a legtöbb autó ablakát betörték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogták az elkövetőket

Az elkövetőket, egy 14 éves lányt, 12 és 13 éves barátaival együtt szombat hajnalban elfogták a rendőrök. Mint kiderült, egy egész utcányi, összesen 36 autót rongáltak meg.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendezett családokban élnek

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a három gyerek az egyik külső kerületben lakik, jól szituált, rendezett családokban élnek, nem tudni, miért kóboroltak szenteste az utcákon.  

Törtek-zúztak

A józsefvárosi rendőrségtől alig ötszáz méterre törtek-zúztak. A környéken sok térfigyelő kamera van, ezek azt is felvették, ahogy a gyerekek egy bank kirakatát is bezúzták, majd a Nagykörúton továbbmentek.

Nem loptak, csak törtek

A legtöbb autónak az oldalüvegeit törték be, ezek helyére fóliát tettek a tulajdonosok, de még egy nappal a történtek után is volt olyan kocsi, amely betört üveggel állt az utcán. A tulajdonosok szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyik kocsiból sem loptak el semmit, de azokat is felháborította a vandalizmus, akik megúszták a rongálást.

„Brahiból törték be”

A rongálással gyanúsított fiatalokat a Nyugati téren kapták el. A legidősebbet, egy 14 éves lányt ki is hallgattak. Ő azt mondta, brahiból törték be a kocsik ablakait. Mindhármukat szabadon engedték, hazamehettek.

Szombat reggel jött a bejelentés

A BudaPestkörnyéke írt arról, hogy a zsarukhoz december 24-én szombaton futott be az első értesítés, hogy több tucat utcán parkoló kocsi üvegét betörték. Az elkövetők nem válogattak, egymás után zúzták be a kocsik ablakait a Bérkocsis, a Tolnai Lajos, valamint a Somogyi utcában.

Az oldalsó ablaküvegekre mentek rá

Az elkövetők gyorsan hajthatták végre a bűncselekményt. Az út mentén parkoló autóknak azon ablakait törték be, amelyek az utca felőli oldalon helyezkedtek el. A szélvédőiket látszólag sértetlenül hagyták. 

Ötmillió forint a kár

Az első becslések szerint nagyjából ötmillió forint kárt okoztak, ezt valószínűleg szüleiknek kell kifizetni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív