Az Autómentes Napon bringás reggeli várják mindenhol a kerékpárosokat. A Corvin sétányon ötnapos sörfesztivál indul, Budakalászon kétnapos lesz a Kutatók éjszakája. Pajor Tamás az A38 hajón zenél, Kaiser Ottó fotográfussal és csodás fotóival a Fő utcában találkozhatunk.

Autómentes Nap és Bringás reggeli

Az Európai Mobilitási Hét keretében szerdán Autómentes Nap lesz. A BKK bringás reggelit szervez az iskolába, munkahelyre kerekezőknek, de több helyen lesz a fővárosban és a környékén kerékpáros megmozdulás, és Bringás reggeli.

Bringás reggeli a Chinatownban

Idén a budapesti Chinatown nagy örömmel vesz részt a Magyar Kerékpárosklub éves “bringás reggeli” programjában a kínai Őszközép ünnep alkalmából. Aki szeptember 22.-én reggel Kőbányán a Chinatown mellett teker el, kap tőlünk egy nagyon különleges ajándék reggelit. A hagyományos kínai reggeli tartalmaz: sertéshússal töltött gőzgombócot, márványozott főtt tojást.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Ötnapos sörömök

Sörnapok, nyitány, a Corvin sétányon

Malátarajongók, figyelem! A nyári szezont idén is ötnapos sörömökkel zárja a Corvin sétány, ahol közösen áldozhatunk a minőségi sörök oltárán. 20-nál is több kiállító, közel 100 féle csapolt és üveges sörrel a világ minden tájáról. Találkozhatunk a sörfesztiválon kedvenc IPA, EPA, APA, különleges fűszerezésű gyümölcsös sörökkel, a szűretlen búzákról és precíz lágerekről nem is beszélve.

Az érzékszervekről, interaktívan

Kutatók éjszakája Budakalászon

Az érzékszervek világa – interaktív kiállítás és játszóház a látásról, ízlelésről, hallásról, tapintásról, szaglásról a budakalászi Kós Károly Művelődési Házban. 3D-s anatómiai modellekkel, ügyességi feladatokkal és játékokkal, színes tablókkal mutatjuk be az érzékszervek felépítését és védelmét. A kiállítást az óvodás és kisiskolás korosztálynak, valamint családoknak ajánljuk.

Megzenésített versekkel

Újhold és Pajor Tamás az A38 hajón

Megzenésített versek másképp – Újhold 10 éves jubileumi koncert az A38 hajón. Klasszikus és kortárs költők versei alter/indie zenei felfogásban. Sztárvendég: Pajor Tamás (Neurotic, Ámen).

Kaiser Ottó fotográfussal találkozhatunk

A Kárpát-medence csodái a Fő utcában

Beszélgetés Kaiser Ottó Magyar Örökség díjas fotográfussal határtalan irodalomról, a magyar népművészet- és a Kárpát-medence 1000 csodájáról, épített- és tárgyi örökségeinkről, Árpád-kori- és gótikus templomokról, a Magyarország 365 fotópályázatról, a magyarországi fotográfia-, valamint a határon túli kollégák helyzetéről. Beszélgetőtárs: Fazekas Csilla

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/MagyarKerekparosklub