Újra 4 ezer felett az új fertőzöttek száma és 84-en hunytak el az elmúlt napon. Drasztikusan emelkedett a kórházban kezeltek száma is, 537-en vannak lélegeztetőgépen.

4 ezer felett a fertőzöttek száma

4 326  újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 432 925 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

84-en haltak meg

Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 058 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 322 956 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 94 911 főre emelkedett.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

537-en vannak lélegeztetőgépen

5 679 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 537-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírus.gov.hu.

Szlávik János szerint is drámai a helyzet

Vasárnap írtunk arról, hogy folyamatosan romlik a helyzet a magyar kórházakban, ismét egyre több a súlyos megbetegedés. Szlávik doktor szerint pár nap alatt meghatszorozódott a lélegeztetőgépre kerültek száma. A brit vírus-mutáció családokat tarol le, a súlyos betegek pedig egyre fiatalabbak, már 50 év körüliek.

Újabb orosz szállítmány

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán jelentette be vasárnap este, hogy hatalmas Szputnyik V szállítmány érkezik Magyarországra. A külügyminiszter tájékoztatása szerint 280 ezer adag vakcinát pakolnak kamionra Moszkva mellett.

Legnagyobb orosz szállítmány

A külügyminiszter szerint ez a szállítmány lesz az eddigi legnagyobb, ami Oroszországból érkezik. Mint írta, “rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre”.

Lassan teljesítik a megrendeléseket

A miniszter január 22-én jelentette be, hogy kétmillió adag, vagyis egymillió ember beoltásához elegendő vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól. Ugyanakkor egy korábbi szerződés értelmében már 600 ezer adag vakcinát le kellett volna szállítania az oroszoknak február 21-ig, ehhez képest ezzel az új szállítmánnyal sem fogják tudni teljesíteni a vállalt vakcinamennyiséget – írja a 444.

Nem lesz feltüntetve a vakcina típusa

A koronavírus elleni védőoltást kérők esetében mégsem fog szerepelni a védettségi igazolványukon, hogy milyen típusú oltást kaptak.

A kormány módosította a rendeletét

A kormány ugyanis szombaton egyrészt úgy módosította a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló korábbi rendeletét, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Téren (EESZT) keresztül nem kell továbbítani a jövőben, hogy ki milyen típusú védőoltást kapott.

Március 1-től postázza a kormány

Ami a védettségi igazolványt illeti, amelyet március 1-től postáz a kormány, a kártyán és az applikáción sem fog szerepelni az, hogy kit milyen típusú vakcinával, Pfizerrel, Modernaval, AstraZenecaval, Szputnyik V-vel, Sinopharmmal vagy később esetleg mással – oltottak be. A kormány új rendeletmódosítása szerint az erre vonatkozó korábbi passzusok ugyanis a hatályukat vesztik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a koronavírusban elhunytakra emlékeztek a Bikás parkban – Forrás: Facebook