Nem véletlenül tilos szabadon engedni az erdőben a kutyákat, különösen a nagytestűeket. A képeken is jól látszik, mit tesz egy cuki kutyus a vadakkal: levadássza őket, vagy összeszedi a tetemet. A felvétel Biatorbágynál készült, a helyi Facebook-csoportban kiakadtak a kutya gazdájának felelőtlensége miatt. Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy az őz elpusztult, a kutya „csak” vonszolja. Mások szerint egy ekkora kutyának póráz nélkül semmi keresnivalója az utcán.

Felelőtlen gazdák

Budapest és környéke tele van felelőtlen kutyatulajdonosokkal. Ha a külterületen sétáltatják a házikedvencet, gyakran szabadon engedik, mondván olyan nyugodt, békés és szófogadó, hogy úgysem lesz baj. Ez azonban nem így van, a kutyák nem mindig fogadnak szót a gazdinak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vadat szimatol

A kutyakiképzők szerint egy kutyát mindig pórázon kell tartani, mert nem mindig “hívható vissza”. Ha egy erdős részen vadat szimatol, még egy kisebb kanapékutyus is útnak indul, s onnét már csak szerencse kérdése, hogy a kutya visszafut-e a gazdihoz, vagy sem. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Veszélyes a kutyákra

A vad üldözése főleg a kutyákra nézve veszélyes. Könnyen elkeverednek, egyesek nem találják meg a gazdit egy nagyobb rohanás után. Olyan esetről is írtunk, hogy vaddisznóval találkozott egy kutya és a vadkan súlyosan megsebesítette a rottweilert. Ide kapcsolódik: Vaddisznó támadás Szentendrén! A kutya megvédte a gazdáját, de csúnyán megsérült

Nyakörv volt a kutyán

Az alábbi képen látható jelenetet egy férfi fotózta le az autójából Biatorbágyon, a Szarvasugrás lakóparknál. Mint fogalmazott a Facebookon: “A kutya közelében nem láttam senkit, a kutyán volt nyakörv. Megállni sajnos nem tudtam mert kisgyerekekkel voltam. Remélem valaki felismeri a kutyáját, és intézkedik, mielőtt őzike helyett egy embert támadna meg.”

Élő vagy már elpusztult?

A poszt alatt sokan felháborodtak a kutya tulajdonosa miatt, mások egy fontos dolgot hoztak fel: a vad lába merev, tehát korábban elpusztult, így a kutya valójában „csak” vonszolja a tetemet. Mások erre azzal reagáltak, hogy egy ekkora kutyának semmi keresnivalója sincs póráz nélkül az utcán.

Elkapta az őz nyakát

Levadászta az őzet

A kutya vélhetően megszökött a gazdájától, az sem kizárt, hogy kiszökött egy udvarból. A vadászösztön láthatóan fellobbant a házi kedvencben, mert megérezte az őz szagát és valahová magával vinné.

Sok százezres bírság

Ha a helyi vadásztársaság feljelentést tesz és kiderülne, hogy a kutyának köze van az őz elpusztulásához, akkor a tulajdonos vadkár okozás miatt több százezer forintot is fizethet. Ha egy autós ütötte el, és erről egy térfigyelő készített felvételt, akkor az autós kaphatna bírságot. Ettől függetlenül valóban nagy kérdés, hogy mit keres egy ekkora kutya a gazdája nélkül az utcán? A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók forrása: Facebook – Köszönjük a képek készítőjének, hogy fotóival segíti mások hiteles tájékoztatását.