Korábban a Parlamentben és a Festetics kastélyban is dolgozott, de nyugat-európai templomokat is restaurált az a férfi, akinek maradandó sérülést okozott több személy Székesfehérváron.

Festő-mázolóként dolgozott

A Picasso becenéven vált ismertté Kovács László, akit szinte mindenki ismer Székesfehérváron. Szakmája szerint szobafestő-mázoló, ám dolgozott nagyobb kaliberű projekteken is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt dolgozott korábban

A legutóbbi munkája során az ukrajnai magyar konzulátust festette ki. A Parlamentben és a Festetics kastélyban is akadt már feladata, de Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban is volt már munkaügyben. A szóban forgó országokban templomok restaurációján dolgozott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rátámadtak Székesfehérváron

Egy héttel ezelőtt egy este támadtak rá Kovács Lászlóra. Súlyos sérüléseket szenvedett, miután öten bántalmazták. Addig ütötték, hogy az egyik szemgolyója ki is ugrott a helyéről.

Nem lehetett megmenteni az egyik szemét

Sajnos az orvosok nem tudták megmenteni a megsérült szemgolyóját. A Fejér Megyei Szent György Kórház szemészeti osztályára került. A Szeretlek Magyarország számára elmondta, cigarettát kértek tőle a múlt hét szombaton délután 5-kor, amikor sötét volt már, de nem volt nála.

Soha nem dohányzott

A férfi elmondta, soha nem volt rabja a cigarettának. Korábban sportolt is, de nem is ízlett neki a dohány. Hiába kértek tőle cigit, nem volt nála ezúttal sem.

Elkezdték ütni-verni

Miután elmondta, nincs nála cigaretta, elkezdték ütni a támadók. Minden oldalról verték, majd megszédült és a földre esett. Ezután sem hagyták békén, és kapott egy olyan erős ütést vagy rúgást, ami miatt elvesztette egyik szeme világát.

A bokrok közé vonszolták

Órákon át feküdt eszméletét vesztve. Amikor felébredt, azt hitte, ráragadt valami, de kiderült, hogy a helyzet ennél sokkal rosszabb. “Mikor felébredtem, azt hittem, rám ragadt valami, de a szemem lógott ki” – mondta a megvert szobafestő.

Munkaadója talált rá

Reggel a munkaadója keresni kezdte. Ő talált rá a bokros területen a festőre. Picasso kétségbe van esve a történteket követően.

Nincs lakása, gond van a lábával is

Elvált, ennek következtében nincs lakása. Aznap este, amikor megverték, éppen egy barátjához tartott, akinél aludni tudott volna. Albérletet keres, ám azt csak akkor tudja fizetni majd, ha felépül, ehhez 2-3 hónapra van szüksége. Elmondása szerint más gonddal is küzd, térdprotézisre volna szüksége, ám ez 600 ezer forintba kerül.

Nehéz helyzetben van

A Blikk megkeresett egy ügyvédet, aki elmondta, nem lesz egyszerű bizonyítani, ki volt az, aki a végzetes sérülést okozta. Csoportos elkövetés esetén ha nincs tanú, akkor nehéz a bizonyítás, mert könnyen lehet, hogy mindenki tagadni fogja a felelősségét. A sértettnek kellene felismerni, ki ütötte ki a szemét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Székesfehérvár belvárosa – Forrás: Pixabay