Egy 250 kg-os, orosz gyártmányú II. világháborús bombát találtak a Szabadkikötő területén. A szakemberek már dolgoznak és a helyszínt biztosítják. A Weiss Manfréd út jelenleg járható, ha bármilyen korlátozás történik, tájékoztatjuk a lakosságot – írta nem sokkal cikkünk megjelenése előtt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Kísért a múlt

Idén ez az első háborús robbanószerkezet, amely előkerült a föld alól a főváros területén. A II. Világháborúnak lassan 80 éve vége, mégis folyamatosan kísért a múlt. Különösen az egykori ipartelepek helyén kerülnek elő robbanószeriek.

Fel nem robbant bomba

Csepel a háborús bombázások idején kiemelt célpont volt, hiszen a Weiss Manfréd művek kiemelt hadiipari gyár volt, így kézenfekvőnek tűnt mindkét ellenséges oldal részéről lerombolni. A legtöbb előkerülő bomba főleg amerikai, fel nem robbant légibomba, amelyek a pályaudvarok, vasútvonalak és az egykori gyárak környékén kerülnek elő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: korábbi bomba – Forrás: MTI