Több mint 43 ezer négyzetméterrel, vagyis négy focipályányival bővítené gödi akkumulátorgyárát a Samsung. Az engedély módosítási folyamatát már megindította a Pest Vármegyei Kormányhivatala, a fejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánították. A sajtó elől rendszeresen elmenekülő gödi polgármester, Kammerer Zoltán a közösségi oldalán azt állítja, hogy nem tetszik neki a Samsung beadványa és a szakmai kifogásait benyújtja a hatóságnak. Nagy kérdés mennyire választási színjáték a polgármester posztja.

Senkinek semmi köze hozzá

A Samsung gödi gyára jelentősen nagyobb lesz. Nem csak a területe fog négy hektárral, vagyis nagyjából 4 focipályával nőni, de a szerves oldószerek éves felhasználása is majdnem megduplázódik. 14 ezer tonna helyett 22 ezret használnak majd fel, amit valahová el kell helyezni. A fejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította Orbán Viktor kormánya, vagyis lényegében senkinek semmi köze ahhoz, mi történik a gyár területén. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Brutálisan nő a gyár területe

A hatóság közleménye szerint a Samsung telephelyén két épületet bővítenének, valamint az ezeket összekötő hidat is. Újabb három kazánt is telepítenének a már meglévő hét mellé, az akkumulátor gyártási kapacitás növelése érdekében” pedig további négy gyártósort létesítenének a meglévő 12 mellé. Néggyel bővül az úgynevezett „mixing” területek száma is. Ezzel együtt 20 százalékkal növekedne a gyártási kapacitás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Eldugták Göd hivatalos oldalán

A Samsung által beépített terület így 510 575 négyzetméterről 553 864 ezer négyzetméterre növekedne, vagyis 55 hektárra nő a most is hatalmas gyár területe. Mindez azonban csak egy Göd hivatalos honlapján eldugott, Tájékoztató címet viselő közleményből derült ki – írja a Mérce

Hirtelen felháborodott Kammerer Zoltán

Amikor a település sajtó elől rendszeresen elmenekülő polgármestere, Kammerer Zoltán váratlanul megtudta, hogy mire készül a gödi Samsung, hirtelen írt, vagy írtak a nevében egy posztot, ezt: “A gödi emberek biztonságából nem engedek! A sajtóban megjelent Samsung SDI beadványt teljes mértékben felháborítónak és elfogadhatatlannak tartom. Szakmai kifogásaimat a hatóság felé benyújtom és holnap közzéteszem.” Ide kapcsolódik: Beégett Kammerer Zoltán, Göd új polgármestere az első interjúján, elmenekült a kamera elől, amikor a Samsung-gyárról kérdezték

Életszerű Kammerer Zoltán viselkedése?

Nem tűnik túl életszerűnek, hogy Kammerer polgármester semmit sem tudott erről a beadványról, hiszen nem kis bővítésről van szó, ráadásul a tájékoztató a saját lapjában, a gödi önkormányzat oldalán jelent meg. Az újságírók elől elmenekülő polgármester, ezek szerint egyáltalán nem olvassa a saját lapját, ráadásul fogalma sem volt arról arról, hogy a településen működő gigagyár négy hektárral nagyobb lesz és majdnem dupla annyi szennyező anyagot fog termelni.

Nem lesz közmeghallgatás sem

Kammerer Zoltán azt sem részletezi, hogy a bővítés kapcsán miért nem hirdettek meg még online közmeghallgatást sem. A lakosság május 1-ig küldhet írásban véleményt, ha egyáltalán értesül valahogy erről a lehetőségről.

Kit érdekel a mérget termelő Samsung-gyár, ha szép a járda

Göd fideszes hátszéllel működő polgármestere a közelgő kampányban egy róla elnevezett egyesület színeiben indul. A kampány már Gödön is beindult, járdaépítések zajlanak mindenfelé. Úgy tűnik az embereket sokkal jobban érdekli a házuk előtti betoncsík, mint a településük szélén működő, elképesztő mennyiségű környezetszennyező anyaggal működő gigagyár.

Magzatkárosító anyag

Nemrég nagy mennyiségben találtak akkumulátorgyártásban használt, magzatkárosító oldószert a Samsung gödi gyárának közelében vett vízmintában – közölte a Greenpeace. Akkor Kammerer Zoltán szintén posztot írt arról, hogy feljelentést tesz, de valahogy semmi sem történt azóta. Lehet, hogy arra kérik őt a háttérben, hogy inkább csak járdaépítésekkel foglalkozzon, ne szóljon az igazán nagy dolgokba és akkor mindenkinek jó lesz? A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Kammerer Zoltán – BPK-montázs