Nem csak egy igazi legendát, hanem egy tősgyökeres lokálpatriótát is veszítettünk Csapó Gábor személyében, aki bárhol is járt, mindig egyéniség volt. A 2. kerület polgármestere szerint örökségét akkor tudjuk ápolni, ha mi is hozzá hasonlóan az élet örömeit keressük a mindennapokban.

Óriás volt, de nem ez mutatta egyéniségét

„Hatalmas ember volt, igazi óriás. Bár kétségkívül nagyra nőtt, de mégsem ez mutatta meg, mekkora egyéniség. Bárhova belépett, ott azonnal körülötte forgott az élet: ő pedig Buda szinte minden szegletén otthon érezte magát” – írta Csapó Gáborról Facebook-oldalán a 2. kerület polgármestere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ahol megjelent, jobb lett a hangulat

Őrsi Gergely kifejtette, a budaiak különösen szerencsések voltak, hiszen találkozhattak vele valamelyik kedvenc kávézójában és éttermében, az uszodában, a benzinkúton vagy bevásárlás közben is. Ahol megjelent, ott azonnal jobb lett a hangulat, a szürke hétköznapok színessé váltak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így tudunk rá emlékezni

A politikus szerint „sokan fogják még elemezni Csapó Gábor, illetve Dudi, ahogy mind hívtuk, sportsikereit, a vízilabdára gyakorolt hatását, én azonban most nem ezt teszem. (…) Hetvenkét éven át volt szomszédunk, örökségét akkor tudjuk ápolni, ha mi is hozzá hasonlóan az élet örömeit keressük a mindennapokban.”

Tragikus veszteség

Mint megírtuk, a sportág legendás alakja vasárnap hajnalban halt meg. Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt.

„Akinek nálam szebb élete volt, az festi magát.”

Csapó Gábort a Magyar Vízilabda Szövetség a saját halottjának tekinti. A szövetség oldalán egy, a 70. születésnapján készült interjúban tett megjegyzésével búcsúztatja: „Akinek nálam szebb élete volt, az festi magát.”

Lányát is sajnálja

„Természetes, hogy ha valaki az életem része volt valaha, azt sosem fogom idegenként kezelni. Már csak a kislányát Zsófit sajnálom. Másfél éves volt, amikor először láttam és nagyon sokat nevelgettem” – mondta el a Borsnak Zalatnay Sarolta, amikor értesült Csapó Gábor halálhíréről.

Érthetetlenül áll a történtek előtt

„Az a szegény kislány biztosan össze fog törni. Nem tudom, miért történhetett ez meg a Gabival” – tette hozzá. Majd megjegyezte, „én biztosra azt hittem, hogy ő túl fogja élni. Imádkoztam is érte. El sem hiszem, hogy abba a korba léptünk be, ahol már sajnos ez megtörténik velünk”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Sport Tv Youtube-csatornája.)