Budakeszin az április 2-án, vasárnap megtartott időközi helyi egyéni választókerületi választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Ligetiné Komáromi Gabriella 53%-os többséggel megnyerte a választást, így a nemrég lemondott fideszej jelölt helyére ismét fideszes jelölt ülhet, vagyis a polgármesternek Győri Ottiliának az eddigiek folytatásaként kényelmes többsége marad a testületben. Budakeszin nagyot bukott Gattyán György mozgalmának a jelöltje, alig 8 szavazatot sikerült összehoznia.

Újra fideszes nyert

Budakeszin azért kellett vasárnap időközi önkormányzati képviselőválasztást tartani, mert a fideszes jelölt lemondott. A település erőviszonyai nem változnak, hiszen 53 százalékos többséggel Ligetiné Komáromi Gabriella, a Fidesz-KDNP képviselője nyerte meg a választást, vagyis a képviselőtestület összetétele nem változott, a polgármesternek kényelmes többsége van a városban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyot bukott Márki-Zay Péter mozgalma

A vasárnapi választáson négyen indultak. Az 1500 fős választási kerületben a kormánypárti jelölt 305 szavazatot kapott, második lett 233 szavazattal Tömösi Attila független jelölt, aki így 40 százalékos eredményt ért el. A másik független jelölt, Rebersák Attila 32 szavazattal 5 százalékot szerzett. Negyedik lett Gattyán György Megoldás Mozgalmának a színeiben indult Kazai Csaba, aki mindössze 8 szavazatot szerzett, ez alig több, mint 1 százaléknak felelt meg, holott a plakátjaival nagyon sok helyen lehetett találkozni Budakeszin.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A polgármesterrel örült

A győztes fideszes jelölt, Ligetiné Komáromi Gabriella nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt azt posztolta a közösségi oldalán, hogy „Köszönöm, Családom Budakeszi, Önökért dolgozom képviselőként is.” A poszt alatt egy fotó látható, ahol a képviselő a polgármester, Győri Ottilia társaságában örül az eredménynek.

Nagy az öröm Budakeszin

Családom Budakeszi

Ligetiné Komáromi Gabriella nemrég interjút adott a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak. Úgy tűnik a helyieknek bejött a szlogenje, a Családom Budakeszi. Erről azt mondta nekünk, hogy „az én ötletem volt, elmondtam a csapatomnak és nagyon tetszett nekik. Szerintem a gondolat a hivatásomból jöhetett, óvodapedagógus vagyok és sok évtizede élek itt Budakeszin.” Ide kapcsolódik: „Egy megújult városrész további fejlődéséért dolgozom!” – interjú Ligetiné Komáromi Gabriellával, a Budakeszi időközi önkormányzati választáson induló kormánypárti jelölttel

Nem volt könnyű kampány

A megválasztott képviselő a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak így fogalmazott: „Hazudnék, ha azt mondanám, könnyű most kampányolni, hiszen nincs benne még  a köztudatban az egy év múlva esedékes választás. Összetartó csapat áll mellettem, akik sokat segítenek. Ebben benne van a polgármester asszony, az alpolgármester úr és számos fideszes képviselő is. Én magam fontosnak éreztem, hogy végigjárjam a választókerületem lakóit, hiszen itt a 8-as körzetben  több mint 1500-an élnek. Nagyon sok emberrel beszélgettem, úgy látom, hogy a közélet iránt érdeklődő választókat az országos témák mellett nagyon érdekli, a járda, az új gyalogátkelő és a szükséges lámpás kereszteződés ügye. Azt házról-házra járva elmondom az embereknek, hogy akkor tud fejlődni a város, ha béke van a képviselő-testületben. Ezért kérem a támogatásukat.

Változások Budakeszi nyugati felén

Nem sokkal az interjú előtt Ligetiné a Pátyi úton tartottam lakossági fórumot. A környéken élőkben ugyanis felmerült, hogyan lehetne rendbe tenni Budakeszi nyugati kapuját. Mint fogalmazott: „Ez a választókerület hatalmasat fejlődött az elmúlt években: új piac épült a Dózsa György téren, a Lidl áruház helyén pedig pár éve még Tüzép telep volt, mellette az egykori szennyvíztelep romjaival. Mindez már a múlté, azonban a Pátyi út környékének rendezése még várat magára. Erre kidolgoztunk egy tervet, ezt mutattam meg az ott élőknek. Rendbe tennénk az Erdész teret, és zebrát építenénk a Pátyi úton, a Tiefenweg utcánál, a gyalogosok biztonsága érdekében. A másik fontos változás az lenne, hogy a Pátyi út – Budaörsi út és a Fő út kereszteződésében, közel a Dózsa György térhez, a busz végállomásnál és a piacnál, lámpás kereszteződést alakítanánk ki. Erre az UVATERV készített egy tervet a Budakeszi buszsáv-építés részeként, és ezt mutattuk meg a lakosoknak.

Budakeszi Módszertani Központ

Az új képviselő azt is elmondta portálunknak, hogy 43 éve pedagógus, 17 éve dolgozik Budakeszin. Állítja: „Az állami intézményekbe egyre több olyan gyermek jár, aki a fejlődésben le van maradva. Magatartás problémák miatt, logopédiai gondok miatt, esetleg súlyosabb eltérés, például autizmus miatt. Én 7 éve vagyok óvodavezető, azóta megduplázódott a valamilyen oknál fogva  problémás gyermekek száma.  A Covid okozta bezártság miatt pedig rengeteg a megkésett beszédfejlődésű gyermek. Ezen szeretnék változtatni. Sok fejlesztésre van szükség de nekünk itt az óvodában nincs ehhez megfelelő kapacitásunk, de ha helyben megteremtjük a komplex fejlesztés feltételeit, a szülők életét megkönnyítjük, a gyermekek pedig a teljes élet esélyét kaphatják meg, ami mindennél többet jelent. A Budakeszi Módszertani Központ megvalósításában sokat segít Győri Ottilia polgármester asszony, hiszen az önkormányzat már felajánlotta ehhez a telket. Ha megvalósul a tervünk, egy kétszintes, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt modern épületbe járhatnak majd a budakeszi gyermekek.” – mondta portálunknak Ligetiné Komáromi Gabriella.

Készülhet a következő választásra

Arra a kérdésünkre, ha most nyer, vélhetően indulni fog egy év múlva az immár nem időközi önkormányzati választáson is, vagyis folyamatos kampányban éli le az életét, nem lesz ez egy kicsit sok? – Így válaszolt: „Először is meg kell nyerni ezt a választást április 2-án. Egy kampány pedig akkor kezdődik, amikor vége az előzőnek.” A választást Ligetiné Komáromi Gabriella tehát megnyerte, most már készülhet az egy év múlva esedékes következő választásra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ligetiné Komáromi Gabriella – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu