Budakeszin temették el Siklósi Örsöt, az AWS frontemberét. A 29 éves zenész február elején hunyt el leukémiában. A város polgármestere azt írta, idén Örsöt illeti a Budakeszi Ifjúsági Díj.

Elhunyt Siklósi Örs

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, egy hónappal ezelőtt, 29 éves korában elhunyt az AWS frontembere. Siklósi Örs Budakeszin született, ott alapította együttesét, amellyel megnyerték A Dal című műsort. 2018-ben az AWS együttes képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leukémiában szenvedett

“Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk” – írják halála után Facebook oldalukon az együttes tagjai.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Júliusban vonult vissza

Tavaly július elején az AWS közleményben tudatta, frontemberük egészségi állapota miatt egyelőre nem vállal egyetlen koncertet sem a zenekar.  A zenészek azt írták, Siklósi Örs lebetegedett, és mivel a felépülése hosszú időt vesz igénybe, meg kellett hozniuk ezt a döntést. A banda a raktárkoncert projektben is a frontember nélkül állt színpadra, vendégzenészek kiegészítve a produkciót.

Budakeszin alapította az AWS-t

Az AWS zenekart Siklósi Örs és társai 2006-ban éve alapították Budakeszin. Örsöt a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákja volt, többek közt ő alapította a Prohászkalap iskolaújságot is.

Budakeszin temették el

Temetését a múlt héten tartották Budakeszin, szűk körben. Most megszólalt menedzsere és jóbarátja, Marosi Nikolett, aki azt is elárulta, miért bírt különös jelentéssel a végső nyughely Örs számára.

Vissza akart költözni Budakeszire

„Itt nőtt fel, ide járt iskolába, itt alapították az AWS-t és ide is szeretett volna visszaköltözni idősebb korában. Nagyon szerette ezt a várost. A sírkövére Örs szinte bármilyen dalszövegéből lehetne idézni, rengeteg nagy igazságot fogalmazott meg az évek alatt”– mondta Marosi Nikolett a Blikknek.

Minden évben koncerteznek az emlékére

„Úgy gondoljuk, Örs örülne, ha nemcsak a szomorúságról szólna ez az egész, mint inkább az élete megünnepléséről. Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében. Idén a Budapest Parkban lesz az első ilyen. Az a célunk, hogy ünnepelhessük őt és az életművét. Legyen az egy hatalmas buli, ami neki is tetszene” – tette hozzá Nikolett.

Budakeszi polgármestere is megemlékezett róla

Győri Ottília Facebook oldalán ezt írta: „…a szíveden a jel / Mi a földről az égig emel” – Siklósi Örs, az egykori Prohászkás diák az országos hírű AWS-zenekar frontembereként Budakeszi jó hírét vitte, sokan büszkék voltunk, vagyunk rá. Február elején jött a tragikus hír: 29 évesen örökre el kellett búcsúznunk tőle.

Díjat kapott Budakeszitől

A polgármester Facebook oldalán arról is ír, hogy a napokban a budakeszi önkormányzati képviselők úgy döntöttek, hogy posztumusz őt illeti a Budakeszi Ifjúsági Díj. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Siklósi Örs – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu montázs