November 1-jétől a Marczibányi Téri Művelődési Központban melegedőt rendez be a 2. kerületi önkormányzat azon lakók számára, akiknek gondot okoz az otthoni fűtés, derült Őrsi Gergely Facebookon közzétett posztjából.

Különböző programok

A bejegyzésben a polgármester azt is írja, hogy a központban nem csak melegedni lehet majd, hanem kártyajátékokkal, társasjátékokkal, rejtvényekkel és kézimunkázási lehetőséggel, internetsarokkal is várják nyitvatartási időben a nyugdíjasokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rezsiárak emelése

„A rezsiárak emelése kihívás elé állítja önkormányzatunkat és kerületünk közművelődési intézményeit is, de nem hagyjuk magunkat! A Marczibányi Téri Művelődési Központban november elsejétől Nappali melegedőt rendezünk be azoknak a szomszédainknak, akiknek nagy gondot okoz kifűteni a lakásukat. Itt kártyajátékokkal, társasjátékokkal, rejtvényekkel és kézimunkázási lehetőséggel, internetsarokkal készülünk, és nyitvatartási időben szeretettel várjuk a nyugdíjasokat.” – írja posztjában Őrsi Gergely, majd így folytatja:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kedves, kreatív

„Igyekszünk bensőséges, kedves kreatív teret berendezni, amelyhez az éppen nem használt színházi előadások díszleteit és tárgyait használjuk fel.”

Január eleje

„Bízunk abban, hogy közülük is sokan bekapcsolódnak majd a január elején kezdődő Kultnapközi projektünkbe, amelyet a Klebelsberg Kultúrkúriaban és a Marcziban hirdetünk meg.”

Gyerekek, családok

„A napköziben helyet biztosítunk azoknak a gyerekeknek, akik családjainak problémát okoz a meghosszabbított téli szünet. Számos foglalkozással készülünk, és már most nagyon várjuk az iskolás korosztály és a melegedő nagyszülők találkozását.

Köszönet

„A jelentkezéseket, felajánlásokat a [email protected] címen gyűjtjük, és előre is nagyon köszönjük!” – zárja gondolatait a polgármester.

Nem tervez intézménybezárást

Őrsi egyébként október elején arról írt, hogy a Magyar Közlönyből értesültek arról, hogy másnaptól a Marczibányi Téri Művelődési Központ addig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forintos a távhődíját 7,7 millióra emelték, ami éves szinten 16 millió helyett már 92,5 millió forintot jelent. Őrsi ennek ellenére nem tervez bezárni egyetlen intézményt sem a kerületben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Fogyóban a hazai dízelkészletek – Brutális üzemanyaghiány jöhet

Kiemelt kép: Marczibányi Téri Művelődési Központ – Forrás Őrsi Gergely, Facebook