A Naplás tó és környéke remek kirándulóhelyekkel, akár biciklivel is. A Vajdahunyadvárban megállíthatatlanul folyik a zene áradata, a Virág Benedek Házban pedig Mini Macedón filmfesztivál várja a mozirajongókat.

Tóparti túra

Kellemes úti cél egy félnapos kirándulásra a Naplás-tó. Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, a tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület. A Naplás-tó a közeli erdős, lápos és mocsaras élőhelyekkel együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban.

Kilátó a tó melletti erdőben

kép forrása: Facebook/naplaskilato

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Messzelátó

A Naplás-tó környezetének új szimbóluma született nyár elején. Az arányos és szép, 22 méter torony nyár sok örömet szerez az idelátogató kirándulóknak: pazar kilátással a fővárosra és a Gödöllői dombságra.

Csillagok felé

A kilátó látványterve a csillagos égbolttal

Megállíthatatlan zene a Vajdahunyadvárban

Júliusban ismét szélesre tárta kapuit a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A koncertsorozat izgalmas élményeket tartogat, nem csak a komolyzene szerelmeseinek!

Mező Misi is énekel

Július 26án este  (esőnap július 27. 20:00) a Budapest Bár lép fel, közreműködő énekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Mező Misi, Frenk és Szűcs Krisztián.

Macedón Filmfesztivál a Virág Benedek Házban

A varázslatosan bensőséges atmoszférájú Virág Benedek ház udvara ad otthont  A július 20-án kezdődő,  és  az ezt követő három  kedden  zajló Mini macedón  filmfesztiválnak.

Fűzfa

Július 27-én 20.30-kor  induló vetítés és beszélgetés  Tari Annamária,  pszichológus  és Horváth Gergely  kulturális  újságíró  párbeszédével indul, amelynek témája  a Fűzfa  című film lesz.  A film  egy fikciós utazás  a női termékenység és terméketlenség útvesztőiben,  de olyan  aktualitásokat is  érint,  mint a mesterséges megtermékenyítés  vagy az örökbefogadás. 

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/budapestbar