A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 1-es villamosvonalat ellenőrizték. Az utóbbi időszakból nem ez volt az első, és vélhetően nem is az utolsó ellenőrzési akció.

Górcső alatt az 1-es villamos

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. június 3-án ellenőrizték az 1-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Két körözött személyt is elfogtak

Az akció során a villamosmegállók közelében két körözött személyt fogtak el a rendőrök. Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg koldulás szabálysértés miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. Megbüntettek négy tilos jelzésen áthaladó, valamint öt, szabálytalanul az úttesten közlekedő gyalogost, írja a police.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lesz folytatás

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

Videó az ellenőrzésről

Májusban a 41-es villamos útvonalán akcióztak a rendőrök

Mint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta májusban a 41-es villamost és annak útvonalát ellenőrizték.

Egynapos akció

Az egynapos akció alatt egy embert egyedi azonosító jellel visszaélés miatt előállítottak. Egy ember orvosi ellátásra szorult, hozzá mentőt hívtak, írja a police.hu.

19 ember jelentettek fel

Engedély nélküli árusítás miatt szintén egy, maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt pedig 19 embert jelentettek fel.

Helyszíni bírságok

Helyszíni bírság kiszabására összesen öt esetben került sor a maszk használatának elmulasztása miatt.

Megállókban intézkedtek

Az intézkedésekre többnyire a megállókban és azok környékén került sor, de a villamoson is tapasztaltak jogsértést a rendőrök.

A 3-as villamoson is ügyeltek a rendre

Szintén itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán írtuk meg, hogy áprilisban a 3-as villamos vonalán és a megállókban ellenőriztek.

Átfésülték a megállókat

A fokozott ellenőrzés keretében akkor a 3-as villamost, valamint a megállók környékét ellenőrizték a rendőrök  április 15-én, reggel fél héttől este nyolc óráig.

58 embert igazoltattak

Az intézkedés során összesen 58 embert igazoltattak, akik közül egyet kábítószer birtoklása miatt elfogtak és előállítottak. Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, hozzá mentőt hívtak.

Bírságoltak is

Egy esetben szeszesital közterületen történő fogyasztása miatt, míg maszkhasználati problémák miatt négy esetben tettek feljelentést. Hét további esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

Megállókban intézkedtek

A rendőrség külön felhívta a figyelmet, hogy az intézkedésekre nem a villamoson, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: 1-es villamos ellenőrzés – Forrás: Police videorészlet