Hol és hogyan tudunk tapétát vásárolni? Mi alapján keressünk tapétaboltot Budapesten? Mi a helyzet az online választékkal? Az első és legfontosabb, hogy tudjuk, mit akarunk. Milyen ismérvek alapján keressünk tapétaboltot? Íme néhány pont, amely alapján könnyebb lesz hozzálátni.

A bolt elhelyezkedése

Kezdjük is rögtön a bolt elhelyezkedésével a kérdést. Ugyanis ha kifejezetten Budapesten keresünk tapétáboltot, akkor nem árt, ha az elérhető helyen van. Hiszen a tapéták esetében előfordul, hogy személyesen szeretnénk azt kiválasztani. 

Hiszen a színek máshogy mutatnak a monitoron keresztül, mint élőben. Rádásul sokszor az anyag tapintására is kíváncsiak vagyunk, hiszen a dombornyomott tapéták, selyemtapéták esetében ez a kérdés is számít.

Ezért kifejezetten szerencsés lehet, ha egy tapétaüzlet a belvárosban, jól megközelíthető helyen van. Ha pedig több üzletük is van a városban, akkor biztosan megtaláljuk a lehető legkényelmesebb megoldást. Ilyen üzlet például a tapetacentrum.hu, mely esetében a városban található üzletek mellett webáruház is elérhető.

A választék: milyen tapétát vagy lakásdekorációt szeretnénk?

A számunkra tökéletes tapéta megtalálásához természetesen széles választékú üzletre van szükségünk. Hiszen elképzelhető, hogy egy konkrét mintát keresünk, esetleg egy Pinteresten vagy máshol látott fotó ihletett meg minket, és a tökéletes hangulatú enteriőrhöz arra vagy nagyon hasonló hangulatú tapétára van szükségünk.

Manapság nagyon sokféle tapétastílust találhatunk a különböző üzletekben. Ott a skandináv irányzat, amely egyszerű színeket használ, sokszor kontrasztokkal, bájos képekkel teremt minimalizmust. De a fényes, luxuskategóriájú glamour tapéták is sokak szívéhez közel állnak. A romantikus country stílus vagy a letisztult, de elegáns modern, mind-mind más tapétát igényelnek. 

Minél szélesebb kínálattal tud szolgálni egy tapétaüzlet, annál könnyebb dolgunk lesz megtalálni az elképzelésünkhöz illőt. 

Van-e szállítási lehetőség?

Sokszor a szállítási lehetőség több, mint kényelmi szempont. Hiszen a tapéta méreténél, esetleg kényes anyagánál fogva van szükségünk arra, hogy biztonságosan elszállítsák azt otthonunkba. 

Főleg azok a tapétaboltok vállalnak házhoz szállítást, amelyek az interneten is jelen vannak, akár webshopként is. Gondoljunk bele, hogy sok esetben mennyivel egyszerűbb kiszállíttatni a tapétát. 

Rendelési idő

Fontos szempont tud lenni annak a kérdése, hogy a raktáron épp nem lévő tapétákat milyen gyorsan tudják biztosítani számunkra. Hiszen egy lakásfelújítást jól meg kell terveznünk, az idő ütemezése nagyon kritikus tud lenni, hiszen szakemberrel is egyeztetnünk kell. Emellett sokszor a többi munkát is a tapétázáshoz kell üzemeznünk. 

A rendelési idő tehát fontos szempont, habár a tapétaüzletek a beszállítóknak is ki vannak szolgáltatva ebben a kérdésben. Ennek ellenére fontos a rugalmasság.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!