A vasárnap kezdődő Budapesti Őszi Fesztivál sok más közt a Jancsó100! zenés esttel indul a Városmajorban. A Hagyományok Házában népi gyógyászati nap, a Lóvasúton vadnövényismeret, a Füvészkertben Ökozsibongó, a Soroksári Botanikus kertben kikericsek, a Lupa szigeten séta várja a természetkedvelőket. Vecsésen Fördős Zé gasztrosokkolja a közönséget, az Erzsébetligetben Manómesét láthatnak a gyerekek, az Erzsébetvárosi Kultúrpikniken gasztrotörténetekbe kóstolhatunk bele.

Budapesti Őszi Fesztivál, a szabad városi örömünnep

Szeptember 26. és október 10. között színpaddá alakul a főváros; több mint 100 programmal, számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a Budapest Brand nZrt. kortárs és kerületeket összefogó programsorozata: egy klasszikus, kortárs, sokszínű, befogadó és mindenekelőtt szabad városi örömünnep.

Jancsó 100! a Városmajorban

30. Budapesti Őszi Fesztivált megnyitó, Jancsó100! című előadás Jancsó Miklós 100. születésnapja előtt tiszteleg. A zenés esten alkotótársak idézik fel a legendás művész szellemiségét, az általa rendezett filmek dalaival, képeivel és történeteivel. Közreműködnek:
Dés László, Lovasi András, a Sebő-együttes, Müller Péter Sziámi, Kovács Kati, a Besh o droM, valamint számos meglepetésvendég. Műsorvezető: Kadarkai Endre

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Vasárnap fesztiválnyitónap

Az előadás előtt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszönti a vendégeket, és egyben útjára indítja az idei Budapesti Őszi Fesztivált vasárnap 20 órakor, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Ezerjófű a Hagyományok Házában, vadnövénykóstoló a Lóvasúton

Egy nap a népi gyógyászat jegyében, növényes furfangok: Ezerjófű-nap a Hagyományok Házában, vadnövények kóstolója a Lóvasúton, a Hegyvidéki Ősz keretében, Halmos Monika fitoterapeutával.

Ökoprogramok, zöld programok

Kikericsmezők a Soroksári Botanikus kertben 

Természet varázslatos élő múzeuma azonban szeptember végére még egy utolsó szabadtéri kiállítást rendezett számunkra: meseszép halványlila virágszőnyeggel öltöztette fel a réteket. Vasárnap szakvezetéssel is látogatható a Soroksári botanikus kert kikericsmezője. A Füvészkertben újra Ökozsibongó várja zöld programokkal a kicsiket és nagyokat.

Jótékonysági főzés sztárséffel

Gasztrosokk Fördős Zével Vecsésen

Vasárnap 12 órától a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti Fő téren jótékonysági gasztro eseményre kerül sor, ahol Fördős Zé műsorvezetésével összeszokott vecsési főzőcsapatok készítenek finomabbnál-finomabb ételeket, mindezt a közönség szeme láttára látványkonyhákkal. Az ínycsiklandozó falnivalókat a közönség is megkóstolhatja támogatói jegy megváltásával, mely felajánlással hozzájárulhatnak egy vecsési óvoda szabadtéri játékainak felújításához.

Rejtett sziget a Dunán, vezetett séta

Ha átvitt a révész a vízen, odaát mesebeli környezetben, cölöpökre épült üdülőházak között ismerhetjük meg Lupa világának titkait, kincseit, legendáit a Budastep vasárnapi sétáján.

Verses-zenés előadás nem csak gyerekeknek

Manómese az Erzsébetligeti Színházban

A Simorág TánCirkusz előadásában szokásos módon saját történetet hozott létre, mely azonban erősen épül az általunk feltérképezett megszámlálhatatlanul sok manós és koboldos mesére. Az előadás verses szövegekre épül és fanyar humorát és egyedi történetét nagyobb gyerekek, felnőttek számára is ajánljuk!

Egy étel, egy történet

Judafest az Erzsébetvárosban

Az Erzsébet Kultúrpikniken mesélnek: Dragomán György író, Fűszeres Eszter szakács, blogger, Harsányi Bence, a Momentán Társulat vezetője, Nyáry Luca író, újságíró, Péterfy Bori színész, énekes, Steiner Kristóf újságíró, gasztroblogger és Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója. A házigazda Borbás Gergő, az Itt és Most társulat művészeti vezetője lesz, a napot pedig a Lóci játszik zenekar akusztikus koncertje zárja. 

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/budapestioszifesztival