A Városháza Park négy héten át vár a Budapesti Tavaszi Vásár forgatagával. A kertkedvelőket a Gardenexpo, a zöld lelkűeket a Föld órája program Csepelen, a gaszrofanokat a Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál Érden és az Étterem hét számos helyszínen várja. Lesz élményséta Vácott és buszos városnézés a Kertvárosban.Az aprónépnek szól a Márai Sándor Művelődési Házban a bábelőadás. Koncertekben sem lesz hiány: fellép többek közt Gödöllőn a MINK! és a Jim Beam Blues Band, az Aranytízben Csík János és Mezzo, a Városháza Parkban a Blahalouisiana és a Budapest Bár.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

Új helyszínen, a tavaszi színekbe öltöző Városháza Parkban lesz idén a Budapesti Tavaszi Vásár, ahol a látogatók válogathatnak az egyedi kézműves termékekből, és a játékos, formabontó utcabútorokra kiülve végigkóstolhatják a húsvéti ünnepek ihlette ételkínálatot. A Vásár nyitóhétvégéjén március 26-án és 27-én két nap alatt 8 ingyenes koncert lesz, fellép többek között a Blahalouisiana, a Budapest Bár, az Ivan & the Parazol, és a Punnany Massif. A fellépők teljes listája itt érhető el.

Tied itt a tér!

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Vendég a Míves Tojás Múzeum

Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Ingyenes koncertekkel

Buszos városnézés a Naplás tó környékén

BUSZOS VÁROSNÉZÉS a Kertvárosi Időutazóval: a kertvárosi tornyok nyomában: a Kertvárosi Kilátótól a Naplás-tavi „ferde toronyig”

Gardenexpo a Budapest Sportarénában péntektől vasárnapig

Aki a kertet szereti, máshol nem lehet! A Gardenexpo, az ország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása már 15. alkalommal kápráztatja el látogatóit folyamatosan megújuló kínálatával, hogy kerti bútorok, gépek és szerszámok, kültéri burkolatok, árnyékolástechnikai megoldások, kültéri világítás, öntözéstechnikai és hűtési- fűtési rendszerek, medencék, szaunák kerülhessenek a legjobb helyükre. Önhöz. Csillapítsa kertvágyát az ország legnagyobb kerti életmód kiállításán 2022. március 25-27. között!

ÉLMÉNYSÉTÁK a DUNAKANYARBAN: Vác rengeteg csodát rejteget

A tavaszváró sétán: felidézzük Mária Terézia híres váci látogatását, milyen is volt – egy barokk mulatság, Kolodko Mihály szobrát sem hagyjuk ki, gyönyörű akusztikus gitár zenét hallgatva megismerjük az 1000 éves kisváros titkait, népszerű dalok segítségével kalandozunk a múltban, titkos szegleteket, eldugott sikátorokat fedezünk fel, azaz megismerjük Vác másik arcát, amit csak kevesen ismernek.

A szomszéd mindig zöldebb Csepelen

A környezetbarát, fenntartható kert témakörét boncolgatja Halmos Monika Csepelen, A SZOMSZÉD MINDIG ZÖLDEBB című előadásán március 26-án a Radnóti Miklós Művelődési Ház rendezvényén, amely A FÖLD ÓRÁJA program keretében valósul meg. Lesz lehetőség vadnövények kóstolására is!

Vitéz László menyecskét keres a Márai Sándor Művelődési Házban

Bábszínházi előadás a nőhónap jegyében. Ajánljuk minden gyereknek és gyermeklelkű felnőttnek, aki szeret mulatni. Kemény Henrik Vitéz László történeteiből kiindulva, a hagyományokhoz hűen, de mégis új megközelítésben láthatják a híres, palacsintasütős, vörös sipkás kispajtást.

Bábelőadás gyerekeknek

MINK! & JIM BEAM BLUES BAND koncert Gödöllőn

A Művészetek Háza ad otthont a koncertnek: egy este, két gödöllői csapat! A MINK! majdhogynem vadonatfriss, mégis tökéletes összhangban pezsgő, színpompás formáció. A punk-rock-grunge életérzés különleges egyvelege, a lendületes, átérzett mégis tűpontos eladói stílus azonnal rezonál a közönséggel. Az életet előszeretettel élvezőknek és eszképistáknak egyaránt különösen ajánlott hétvégi muri, amit nagy hiba lenne kihagyni!”

Jim Beam Blues Band

A klasszikus Blues zenét alkalmanként némi Rock&Roll-lal fűszerező Jim Beam Blues Band közel 30 éves múltra tekinthet vissza. Alapító tagjai gödöllői fiatalok, akik az évek során egészen változatos életutakat jártak be Kanadától Ausztráliáig, de mindig visszatérve az origóhoz. Ennek megfelelően a csapat felállása is igen változatos volt, legalább egy tucat zenész megfordult már itt, egytől-egyig gödöllői kötődésűek.

Csík János és a Mezzo az Aranytíz Kultúrházban

Lemezbemutató koncert az Aranytízben.  Csík János és a Mezzo dalai – ahogy Csík Jánostól megszokhattuk – népzenei köntösben szólalnak meg, megidézve a régi időket, de újragondolva azokat.

Gyémántból kalitkát

Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál Érd-Simonpusztán

A töltött káposzta mindenki kedvence, a magyar konyha nagy klasszisa. Itt az idő megmutatni ország-világnak milliónyi elkészítési módszerét. Mindezt gyönyörű helyszínen, jó társaságban, szuper programokkal a szűriben Kovács Lázár. Érd, Simonpusztán a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ ad otthon a Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválnak. Lesz Fergeteg party, koncertek, kézműves foglalkozások és sok-sok ennivaló.

Fergeteg party, koncertek és sok más

Dining City Étterem hét

Március 17 és 27 között háromfogásos menük egységes áron top éttermekben. A Budapest és környéke étteremkínálatát ITT találják. Asztalfoglalás szükséges!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/budapestitavaszivasar