A Városháza Parkban üdítő tavaszi hangulat a húsvétvárás jegyében. Érden a Poirot Jazzklubban Strausz Eszter – Fenyves Márk duo lép fel, a Kompót Duma klubban Főpróba címmel a legjobb humoristák műsora kínál egész estés jókedvet. Az Ugocsa utcai könyvtárban Kucska Zsuzsa vetített képes előadása lesz örményországi élményeiről. Ellátogathatunk a Pénzmúzeum interaktív kiállítására, és a Kertvárosi Időutazóval az Országos Levéltárat fedezhetjük fel.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében várja az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várunk sok-sok szeretettel mindenkit.

Tied itt a tér!

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Üdítő tavaszi hangulat, finom ízek


Töltsd meg a szíved a tavasz üdítő hangulatával, kóstold végig a Húsvéti és vásári ízeket, szakadj ki a szürke hétköznapokból és találkozzunk a Városháza Parkban, mert itt TIED A TÉR! 

Érdi Jazz Klub: Strausz Eszter – Fenyves Márk duo

Egy igazán jó zenei beszélgetés: Strausz Eszter és Fenyves Márk szerzeményei, valamint jazz standardek: gitárra, fuvolára és szopránszaxofonra. Játékos, friss, dinamikus, pompás estét ígér a Poirot Belga Étterem & Sport Pub közönségének.

Helyszín: Poirot Belga Étterem & Sport Pub

A Dumaszínház bemutatja! – FŐPRÓBA a Kompót Dumaklubban

A Dumaszínház, a Comedy Central és a Showder Klub közös tehetségkutatójának kiemelkedő humoristái lépnek fel március 30-án 19 órakor a Kompót Dumaklubban: Baranyai Barna, Becsei Attila, Csala Norbert, Feiszt Viktor, Ferencz Norbert, Ligeti Dániel, Nagy Kitti, Noé Bex, Major Vanda, Rainer-Micsinyei Nóra, Said Dániel, és Török Ádám.

Szeretemország – Kucska Zsuzsa vetített képes előadása örményországi élményeiről

FSZEK Ugocsa utcai könyvtára ad otthont Kucska Zsuzsa: “Szeretemország”=Örményország című előadásának. Varázslatos föld, hegyek, templomok, emberek, városok. A keresztény templomok világa, építőkövei egy különleges atmoszférát teremtenek körülöttünk és bennünk. A finom ételek, a konyak, a gránátalmabor, a nyelv, az emberek mosolya kielégítik érzékszerveink.
Ezekből az élményekből ad ízelítőt a résztvevőknek, kapjanak kedvet, bátorságot az utazáshoz!

Az Ugocsa utcai könyvtárban

Megnyílt Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

A Pénzmúzeumban Európa leginnovatívabb jegybanki élményterét szeretnénk létrehozni – mely Magyarországon előzmény nélküli. Az intézmény koncepciója az élményalapú ismeretterjesztésre épül: a látogatók a hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat a múzeumi élmény által, kreatív, XXI. századi eszközökön, interaktív aktivitásokon keresztül fedezhetik majd fel – hív a március 15-én megnyílt Pénzmúzeum.

Edukáció és élmény

A Pénzmúzeum célja, hogy az elsősorban megszólítani kívánt fiatalok és diákok mellett minél szélesebb közönség számára tegyék átláthatóvá és megismerhetővé a pénzügyi folyamatokat, miközben maradandó kulturális és szórakoztató élményt nyújtanak számukra.

Interaktívan

Látogatás a Levéltárban a Kertvárosi Időutazóval

Járt már az Országos Levéltárban? Sétált már vezetéssel a Budai várban? Március 30-án 10.00-től megtudjuk, mi minden épül át mostanában a Mátyás templom környékén. Bejárjuk az Országos Levéltár látványos épületét és a raktárát is, ahol a középkor óta őrzött kincsekre csodálkozunk rá – hív magával a Kertvárosi Időutazó.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/budapestitavaszivasar