Keserű hangvételű nyílt levelet tett közzé Hosszú Katinka a közösségi oldalán, az úszó arról ír, hogy nem indíthatja el a Hosszú Katinka Nemzeti Úszóakadémiát.

Elkészült a program

Azzal kezdte a bejegyzését, hogy elkészült a róla elnevezett úszóakadémia akkreditációs programja. „Sajnálatos módon úgy látszik a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az Úszóakadémiámat elkezdhessem” – kezdte a posztot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Káros a sportnak

„A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését. Ez a fajta mentalitás a – véleményem szerint – az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk” – tette hozzá.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Bukott rendszer

„Ezt az idejétmúlt elképzelést, módszert én támogatni nem tudom. Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul.”

Klubját folytatja

Úgy folytatta, ha akadémia nem is lesz, a klubjában, az Iron Swimben továbbra is várják azokat, akiknek a legfontosabb, hogy a képzés nem a sportpolitika, hanem a versenyző érdekeit és a sport szeretetét tartsa szem előtt. Csakis ilyen értékekre alapuló rendszerben tudja a saját megszületendő gyerekét is elképzelni.

Jövőt épít

„Őseink múltja, kudarca nem a mi felelősségünk, de a magunk és gyermekeink jövőjét építeni, ha kell küzdeni érte, kötelességünk” – ezzel az idézettel zárta a bejegyzését. Majd felsorolta a három olimpiai arany mellett az összes eredményét.

Évek óta készült a terv

Hogy Hosszú Katinka kapjon egy akadémiát, még 2016-ban, a riói olimpián merült fel. Az volt a terv, hogy az öttusázó Vörös Zsuzsa, a kajakos Kovács Katalin és ő készítsen el szakmai koncepciót. Annak az olimpiának a legeredményesebb versenyzője Hosszú Katinka volt, az akkori férje, Shane Tusup készítette fel – írja a Telex.

Többieknek van

Eredetileg egy csillebérci helyszínen gondolkodtak, aztán miután elváltak, ez a kérdés lekerült a napirendről, míg a másik két akadémia megépült, Vörösé Székesfehérváron, Kovács a Velencei-tó partján.

Nem volt jó éve

Hosszú Katinka nem zárt jó évet 2022-ben, a hazai vb-n már nem volt érmes, idén pedig bejelentette, hogy gyermeket vár. Az akadémiáról ugyanakkor a hazai rangsor 17 klubja előtt prezentációt tartott május 19-én. Eközben beadta az anyagát a sportállamtitkárságra is, amit most nem támogattak.

Márciusban jelentette be, hogy babát vár

Hosszú Katinka márciusban jelentette be, hogy a férjével, Gelencsér Mátéval az első közös gyereküket várják. A háromszoros olimpiai bajnok egy nyaralásról posztolt fotókat az Instagram-oldalára, melyeken a terheshasát is megmutatta a követőinek. Úgy tudni a pici nyáron fog megszületni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokáig hallgatott

A hivatalos bejelentés előtt egyébként már folyamatosan jelentek meg pletykák az úszónő várandósságát illetően, ám ő sokáig nem erősítette meg a hírt, még annak ellenére sem, hogy számos gyanús jel utalt arra, hogy valóban babát vár. A sportkarrierje folytatásáról is mélyen hallgatott, továbbá az úszók edzőtáborába sem utazott el, erről itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk.

Kiemelt kép: Hosszú Katinka