Kozso áramlopási perében csütörtökön délután tartottak újabb tárgyalási napot. A vád szerint Kozso 6. kerületi teaházában 1,7 millió forint értékben loptak áramot. Az évek óta húzódó perben ma végre ítélet született.

1,7 milliós kár

A vádirat tanúsága szerint 2013 nyarától a Zöld Teknős Barlangja nevű teaházban megbízásból ismeretlen személy átalakította a villany fogyasztási mérőóráját, amivel így több mint 1 millió 700 ezer forint kárt okozott, a részletekről korábban itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az élettársa a bíróságon

A Blikk most azt írja, hogy az április 14-i tárgyaláson Kozso nem jelent meg, azonban tanúként idéztek egy hölgyet, akit egy korábbi, 1 millió forintos befizetésről kérdeztek, azonban a nő ennél jóval érdekesebb információkkal tudott szolgálni, mint kiderült ő Kozso élettársa, együtt élnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

Ezt mondta az ügyész

Ezt követően a bizonyítási eljárás végeztével az ügyész tartotta meg a beszédét, melyből kiderült, hogy az okozott kár 1 millió százezer forint volt a vizsgálat szerint. Az ügyész ezt követően azt kérte, hogy nagyobb értékre elkövetett lopás felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt mondják ki bűnösnek, írja a lap.

Pénzbüntetést indítványoztak

Ezek a tételek börtönbüntetéssel is sújthatók, abban az esetben 3 hónaptól akár 4 év 6 hónapig terjedő is lehet a büntetés mértéke, azonban az ügyészség csak nagyobb pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ez is érdekelhet:

Ezt mondta az ügyvéd

Kozsoügyvédje ezt követően azt mondta, védence már megtérítette az okozott kárt, ezt egy általa festett kép, a a Sivatag angyala c. alkotás eladásából fedezte. Elmondása szerint, az összeget ő biztosította, a pénzt pedig élettársa fizette be.

Megszületett az ítélte

Kozsot végül a bíróság mindkét bűncselekmény kapcsán bűnösnek mondta ki, vagyis bűnös nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és a felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette vádpontokban. A zenész kétmillió forintos pénzbüntetést kapott, valamint 392 ezer forintos bűnügyi költséget is neki kell kifizetnie. Az ügyészség elfogadta az ítéletet, a zenész védője három napot kért, hogy eldöntsék, fellebbeznek-e a döntés ellen, számolt be róla a portál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kozso