Az összehangolt akciók eredményeként a nyár végére Pest vármegyében sikerült gyakorlatilag teljesen visszaszorítani az illegális gyorsulási versenyeket – erről ír a rendőrség.

500 autó gyorsult

Ahogy írtunk róla mi is, előfordult, hogy 500 autó is megjelent a Budapest környéki nagyáruházak parkolóiban tartott illegális versenyeken egy-egy péntek vagy szombat éjszaka. Ezek amúgy nemcsak a főváros környékén élők életét keserítették meg, de nagy számban fordultak elő Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent megtettek

A rendőrség tavasszal cselekvési tervet készített a versenyek felszámolására és összehangolt akciókat indított. A folyamatos ellenőrzések mellett a céljuk az volt, hogy forgalmi és forgalomtechnikai eszközökkel megszüntessék a versenyzésre alkalmas helyszíneket, ellehetetlenítsék az életveszélyes versenyek lebonyolítását.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összefogtak az áruházakkal

Mivel jellemzően a nagyáruházak éjszaka üres parkolóit használták versenyzésre, a rendőrök egyeztettek a helyszínek tulajdonosaival, és az áruházak nyitottak voltak arra, hogy segítsék ezeknek az illegális találkozóknak a megakadályozását.

Milliós bírság

Emellett a rendőrök összehangolt akciókban ütöttek rajta az illegális versenyek részvevőin, a társzervek bevonásával zajlott ellenőrzések során milliós nagyságrendben szabtak ki bírságot, számos autó forgalmi engedélyét vették el, vagy kötelezték soron kívüli műszaki vizsgára az autót az engedély nélküli, sokszor veszélyes átalakítások miatt.

Még több ellenőrzés

A közlemény szerint a rendőrség a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a felelőtlen száguldozók ne találjanak olyan új helyszíneket, ahol a rájuk és a közönségükre is veszélyes gyakorlatukat folytathatják. Továbbra is folyamatosan figyelik a versenyek szervezésére használt online felületeket, valamint fokozzák az ellenőrzések számát és gyakoriságát azokon az ismert útszakaszokon, ahol a spontán gyorsulási versenyeket szokták tartani.

Ilyen bordákat telepítettek

A képhez tartozó alt jellemző üres; gyorsulas_sebessegcsokkento_borda_230927_police.hu_.jpg a fájlnév

Fóton rendszeresek az illegális gyorsulási versenyek

Ahogyan korábban megírtuk, rengetegen látogatnak el Fóton az illegális gyorsulási versenyekre. Vannak, akik a gyerekükkel mennek ki.

Ellenőrzik a papírokat a rendőrök

Egyszer már akcióztak a zsaruk

Június közepén a rendőrök a kormányhivatal és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival karöltve akcióztak annak a bizonyos fóti bevásárlóközpontnak a parkolójában. Akkor több mint 100 járművet vizsgáltak át. Összesen több mint 1 millió forint értékben osztottak ki bírságokat.

Munkában a hatóság emberei

Újabb szervezet akcióra került sor

Június 16-án és 17-én este újból megjelentek a környéken a zsaruk. Ezúttal is rengeteg járművet ellenőriztek. Ezúttal még többen voltak kint, mint korábban.

Ezúttal is sok autót ellenőriztek a rendőrök

A konkrét számokról dióhéjban

Ezúttal 250 személyt igazoltattak a rendőrök. Az akció során 165 járművet vizsgáltak meg. A rendőrök ellenőrizték azok papírjait, a közlekedési hatóság szakemberei pedig azt vizsgálták, hogy milyen műszaki állapotúak a gépjárművek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció