Két ember a helyszínen meghalt és többen megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely péntek reggel történt Nyársapátnál – közölte a rendőrség a police.hu oldalon. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy egy 7 év körüli fiú és egy 25 éves nő halt meg a balesetben.

Buszmegállóba csapódott és elsodort hat embert egy kisbusz a Pest megyei Nyársapátnál – tájékoztatta a katasztrófavédelem korábban az MTI-t. Közleményük szerint a jármű fának ütközött, majd a megállóba sodródott a 441-es út 7-es kilométerénél. A tragédiáról a reggeli órákban a BudapestKörnyéke is beszámolt.   

A rendőrség azt közölte, hogy a mikrobusz Cegléd irányából Nagykőrös felé tartott, amikor – 6 óra 50 perc körül – a buszmegállóba hajtott. A balesetben többen megsérültek, ketten a helyszínen meghaltak.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A gyermekek közeli otthonaikból indultak volna Nagykőrösre iskolába. Az egyik, sérülést nem szenvedett kisfiú így mesélt a történtekről a cegledipanprama.hu-nak: „Éppen a megállóban várakoztunk a testvéremmel, akit félrerántottam. Láttam, hogy a másik fiú vérzik nagyon, alá tettünk egy táskát. Én elszaladtam a szomszédokhoz, hogy szóljak baleset történt. Egy felnőtt volt közöttünk – egy hölgy – a baleset pillanatában, de sajnos ő nem élte túl. A sofőr a baleset után kiszállt, véresen távolabb ment a helyszíntől.”

FRISS: Koronavírusos lett Gáspár Laci, kimarad az RTL klub sikerműsorából

A rendőrök a mentés és a helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgákat szóvivője telefonon azt közölte az MTI-vel, hogy két mentőhelikopter és nyolc mentőautó érkezett a baleset helyszínére.

A súlyos balesetben ketten – egy 7 év körüli fiú és egy 25 éves nő – meghaltak. Egy 8 éves fiút és egy 9 éves lányt súlyos sérülésekkel vittek egy budapesti és egy szegedi kórházba a mentőhelikopterek. Egy 40 éves férfit és egy 16 éves fiút pedig könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba – fűzte hozzá.

Képek: helyszíni felvételek – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán