A budapesti rendőrök fedélzeti kamerája rögzítette a sorozatos közlekedési jogsértéseket a 9. kerületben. A szabálytalanságokat halmozó sofőrt előállították, kiderült, hogy jogosítványa sem volt.

Szabálytalanul használta a buszsávot

Egy buszsávot szabálytalanul használó autóst akartak megállítani a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály járőrei 2022. december 20-án 20 óra körül a főváros 9. kerületében, a Soroksári úton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem vette figyelembe a szirénát

Az autós figyelmen kívül hagyva a megállásra felszólítást, a járőrautó fényjelzését és a szirénát, tovább haladt a buszsávban a Szabadkai út felől a Rákóczi-híd irányában, közben áthajtott több tilos jelzésen és figyelmen kívül hagyott több behajtani tilos táblát, illetve záróvonalat.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Követték

A rendőrök követték az autóst, és rádión értesítették kollégáikat, így a járművet végül öt perccel később, a Mester utcán sikerült biztonságosan megállásra kényszeríteni.

Nem volt jogsija

Ekkor derült ki a menekülés oka: a gépkocsi vezetőjének nem volt jogosítványa. A 18 éves fiatalembert megbilincselték, és a 9. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő.

Záróvonal átlépése

Vele szemben engedély nélküli vezetés és záróvonal átlépése miatt szabálysértési eljárás indult, a fedélzeti kamera által rögzített hat tilos jelzésen áthaladás és három kötelező haladási irány megszegése miatt pedig összesen 410 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá.

Egy kisfiú is vele volt

Mivel a kocsiban utazott egy 11 éves kisfiú, a hatóság vizsgálja a kiskorú veszélyeztetése bűntett megvalósulását is, számolt be róla közleményében a rendőrség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az eset:

Ez is érdekelhet:

Nem unatkoztak a budapesti buszokon razziázó zsaruk: koldulás és kábítószer-birtoklás miatt is előállítottak valakit

Kiemelt kép: police.hu videorészlet