Egy bútorvásárlás kapcsán került kapcsolatba áldozatával az a húszéves K. Róbert aki tapétavágóval metszette el egy 73 éves férfi torkát pár nappal ezelőtt Monoron. A férfi azt állítja, az nyugdíjas támadt rá.

Gyilkosság Monoron

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap este egy 20 éves férfi meggyilkolta a 73 éves nyugdíjas bácsit Monoron. A rendőrök két nap után, a 4-es főúton fogták el a tettest.

Megtalálta apja holttestét

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyugdíjas lánya május 30-án tett bejelentést a rendőrségen, miután édesapját holtan találta monori otthonában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Fel akarta újítani a házat

Nisóczi József Leventének, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének a tájékoztatása szerint az idős férfi fel szerette volna újítani az ingatlant, ezért eladta belőle a régi bútorokat.

Bútorokat vett tőle az édesanyja

A bútorok nagy részét az idős ember későbbi gyilkoságnak édesanyja vette meg. Ezen ügylet kapcsát ismerkedett meg az áldozat a későbbi gyilkosával.

A bútorokért ment az tettes

K. Róbert a múlt szombaton dél körül ugyanis azért ment el az idős férfihoz, hogy elvigyen egy már korábban kifizetett, de még el nem szállított bútort.

Visszament a nyugdíjas házába

A szállítást követő délután azonban a húszéves fiatal ismét megjelent a nyugdíjasnál, és bement hozzá a házba, majd egy tapétavágóval végzett vele.

Brutális módon végzett az idős emberrel

K. Róbert több mint húsz alkalommal szúrta és vágta meg a 73 éves férfi felső testét és arcát, majd elmetszette a nyakát. A sértett az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen elhunyt. Az elkövető ezután beült az áldozata kocsijába és elmenekült a helyszínről.

Védekezésképpen szúrt

A 20 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését a rendőrségi kihallgatása során, de jogos védelmi helyzetre hivatkozott. Elmondása szerint a 73 éves férfi támadt rá miután összeszólalkoztak, ő pedig védekezésképpen szúrta meg többször is a tapétavágó késsel.

Ma döntenek az előzetes letartóztatásról

A Pest Megyei Főügyészség bűnismétlés, szökés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. erre várhatóan csütörtökön sor kerül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A férfi elfogása után a rendőrség az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: K. Róbert az elfogása után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán