Covid osztály nyílt a pszichiátriai intézetben, a nővéreket az addiktológiáról vezényelték át, a részleget 48 óra alatt kellett létrehozni az intézménynek.

A nővéreket átvezényelték

Az Index számolt be róla, hogy hétfő délután kaptak egy olvasói levelet, melyben arról tájékoztatják őket, hogy szerdától bezár a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet addiktológiai osztálya, mert a nővéreket átvezénylik a koronavírusos betegek ellátására. A levél írója azt mondja, az ő édesapját az osztályon kezelték, december végéig ott is ápolták volna, majd a terv szerint egy vidéki intézménybe szállították volna rehabilitációra. A történtek miatt azonban szerdán haza kell őt szállítania, s információi szerint az osztályon több beteg is hasonló helyzetbe került. Amikor felhívott egy osztályon dolgozó nővért, ő is megerősítette mindezeket. Felháborítónak tartja az eljárást.

FRISS!

160 beteg hunyt el koronavírus miatt, a járványnak eddig 6280 áldozata van Magyarországon

Radikális intézkedés?

A teljes addiktológiai orszál bezárása kissé radikális lépésnek tűnik, a Nyírő Gyula kórházban eddig nem is működött Covid-osztály, így először az intézmény honlapján keresett a lap információt, de nem találtak ezért az igazgatóhoz fordultak válaszokért.

Ezt mondta a megbízott intézményvezető

A lapnak sikerült utolérnie Kéri Szabolcsot, a Nyírő kórház megbízott intézményvezetőjét, aki a következőket reagálta: A KÓRHÁZNAK 48 ÓRA ALATT BE KELLETT RENDEZNIE EGY COVID-RÉSZLEGET, S EZT KEDDEN MEG IS NYITOTTÁK.

Tényleg vezényeltek át nővéreket

Az intézményvezető a lap megkeresésére elismerte, hogy az új részlegbe a belgyógyászati járóbeteg-szakellátásban és az addiktológián dolgozó munkatársak közül vezényelnek át nővéreket és orvosokat, a Covid-részleg leterheltségének függvényében. Hogy ez a nővérek mekkora hányadát érinti, arról nem kaptak pontos információt.

EZ IS ÉRDEKELHET:

“Van olyan kórházi osztály, ahol mindenki meghal, akit gépre kapcsolnak” – Kitálalt egy professzor, döbbenetes dolgokat mondott a koronavírusos betegek eltitkolt kezeléséről

Egyetlen betegnek sem kell hazamennie

Az igazgató továbbá elmondta, hogy egyetlen olyan betegnek sem kell hazamennie, akinek az állapota sürgős, azonnali orvosi beavatkozást igényel. Az addiktológiai osztályon továbbra is elérhető a járóbeteg-ellátás. Kéri Szabolcs azt írta az Indexnek, itt még kapacitást is tudnak növelni. “Amint a járványhelyzet javul, a teljes addiktológiai ellátást vissza fogjuk állítani, ahogy azt tettük eddig is.” – hangsúlyozta az intézmény vezetője.

Nem ez az első átvezénylés

A BudapestKörnyéke.hu még októberben írt a kiskunhalasi járványkórházról, ahol akkor hatalmas volt a probléma, arról szóltak a hírek, hogy a kórház hamarosan megtelik.

Átvezényelt személyzet dolgozik a kórházban

Mint akkor megírtuk a szakképzett személyzet létszámát is növelni kellet. A járványkórházban akkor a kiskunhalasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoztak átvezényelt orvosok és ápolók.

Kiemelt kép: Illusztráció